Ondrej Lenárd šéfdirigentem SOČRu i v další sezoně

03.06.2014 12:42

V úterý 3. června 2014 se sešli generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan a šéfdirigent Symfonického orchestru Českého rozhlasu Ondrej Lenárd, aby podpisem stvrdili prodloužení umělecké smlouvy pana Lenárda pro další sezonu. Své současné funkce se Ondrej Lenárd ujal v září 2011.

Ondrej Lenárd šéfdirigentem SOČRu i v další sezoně
Foto: SOČR
Popisek: Ondrej Lenárd šéfdirigentem SOČRu i v další sezoně

Jeho dosavadní působení hodnotí jako jednoznačně přínosné nejen členové orchestru a pravidelní návštěvníci koncertů SOČRu, ale též odborná veřejnost a ředitel Centra uměleckých těles, soutěží a přehlídek ČRo Jan Simon, který bezprostředně po slavnostním setkání uvedl:

„Ondrej Lenárd dokázal v uplynulých třech sezonách plně rozvinout hráčský a muzikantský potenciál členů Symfonického orchestru Českého rozhlasu, a navázal tak na letité úsilí Vladimíra Válka vybudovat z rozhlasového orchestru těleso evropského a světového formátu. Pod  taktovkou Ondreje Lenárda orchestr dosahuje mimořádných výkonů, které jsou obohacením tuzemské i zahraniční hudební scény. Proto jsme velmi rádi, že jsme se s panem dirigentem domluvili na další spolupráci a těšíme se na všechny společné projekty, které nás čekají v koncertní sezoně 2014/2015.“

Zároveň dochází ke změně na postu hlavního hostujícího dirigenta. Ronalda Zollmana vystřídá Tomáš Brauner (nar. 1978), laureát Mezinárodní dirigentské soutěže Dimitrise Mitropoulose z roku 2010.

Tomáš Brauner dostane výrazný prostor v rámci nové koncertní řady SOČRu v Obecním domě. Celkem šest koncertů se ponese v duchu sloganu „NOVÉ HORIZONTY“. Vedle klasiky dojde i na skladby jazzové, rockové či hudbu z filmů a muzikálů; kromě interpretů známých z oblasti vážné hudby se představí například Michal Pavlíček nebo Rozhlasový Big Band Gustava Broma. Role průvodců těmito večery se ujmou Lucie Výborná a Jan Pokorný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

13:04 AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

Pokud nenastanou komplikace, měla by letos na Českomoravské vysočině vyletět mláďata orlů mořských z…