Ostravská rourovna ArcelorMittal zmodernizovala výrobu naftovodných trubek

06.02.2014 16:40

ArcelorMittal Tubular Products Ostrava (AMTPO), největší výrobce trubek v České republice a dceřiná společnost huti ArcelorMittal Ostrava, dokončila po čtyřech měsících montáže významný investiční projekt modernizace výroby bezešvých trubek malých průměrů a zvýšení kapacity jejich výroby. Investice v hodnotě více než 150 milionů korun přinese kromě vyšší kvality a navýšení kapacity výroby také úsporu nákladů a větší bezpečnost při práci. Linka byla slavnostně uvedena do provozu 3. února za přítomnosti vrcholového vedení divize Tubular Energy skupiny ArcelorMittal.

Ostravská rourovna ArcelorMittal zmodernizovala výrobu naftovodných trubek
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

„Modernizací reagujeme na zvýšené požadavky zákazníků a rostoucí poptávku po našich produktech, především z trhů severní Ameriky. Neustále pracujeme na zlepšování naší konkurenceschopnosti,“ říká Libor Černý, generální ředitel AMTPO.

Na tzv. malé Stiefelově trati vyrábí AMTPO bezešvé olejářské trubky, zejména čerpací, vrtné či naftovodné o průměru 21,3 až 140 mm. V rámci investiční akce, která byla dokončena v lednu 2014, instalovala modernější a výkonnější zařízení pro zpracování a kontrolu trubek – úkosovací stroje, lis pro zkoušení trubek vnitřním přetlakem vody a zařízení pro ukládání a svazkování trubek. Cílem projektu byla i optimalizace materiálového toku, čímž se kapacita výroby naftovodných trubek navýší ročně ze současných 24 tisíc tun až o 18 tisíc tun. Přidaná hodnota nových zařízení spočívá také v úspoře nákladů nebo ve snížení bezpečnostních rizik při manipulaci s materiálem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…