Ostravský úřad práce nabídne práci v SRN

16.10.2015 10:20

Volná pracovní místa v pohostinství, zdravotnictví, informatice a dalších odvětvích v Německu nabídnou zájemcům zástupci sítě EURES ČR z Krajské pobočky Úřadu práce ČR v Ostravě spolu s německým úřadem Bundesagentur für Arbeit. Nábor proběhne v úterý 20. 10. 2015 od 13.00 hodin v budově Krajské pobočky ÚP ČR (30. dubna 2c, Moravská Ostrava)

Ostravský úřad práce nabídne práci v SRN
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitelství Úřadu práce ČR

Akci předcházel seminář na téma „Jak správně napsat životopis v němčině a angličtině“, na kterém účastníci probírali své předpřipravené CV s překladatelem a personalistou. „O konzultaci životopisu byl veliký zájem.

Účastníci semináře chtěli především poradit s formou CV. Dostali také pár tipů na zlepšení, opravili chyby v pravopise nebo použili jiný, výstižnější výraz,“ říká EURES poradkyně z Krajské pobočky ÚP ČR v Ostravě Mirka Matochová. Nábor odstartuje úvodní seminář, během kterého poradci z oddělení ZAV Internationaler Personalservice německého úřadu práce přiblíží zájemcům situaci na trhu práce v SRN. Účastníci se také dozví, jaké pracovní nabídky mohou od tamních zaměstnavatelů očekávat.

Podle nejnovějších statistik evropského úřadu EUROSTAT, má Německo v současné době nejnižší míru nezaměstnanosti v Evropě (4,4 %). Tamní zaměstnavatelé mají největší zájem o techniky, zdravotníky, pečovatele, pracovníky v hotelnictví a gastronomii nebo řidiče. Od potenciálních zaměstnanců vyžadují, kromě odborné kvalifikace, také komunikativní znalost němčiny. Odpolední individuální pohovory s uchazeči povedou reprezentanti německého úřadu práce, kteří budou zastupovat tamní zaměstnavatele. Pohovory budou probíhat v němčině.

„Vyjet za prací do zahraničí je obrovská zkušenost a člověk z ní může čerpat po celý život. Nejenže se naučí dobře cizí jazyk, ale získá také přehled o tom, jak se v konkrétní zemi žije. Každopádně je ale na místě být před odjezdem velmi obezřetný,“ upozorňuje ředitelka Krajské pobočky ÚP ČR v Ostravě Yvona Jungová. „O práci v Německu zaznamenáváme tradičně velký zájem ze strany uchazečů. Každý půlrok se nám hlásí k náborům stále noví zájemci. Jedná se jak o absolventy, kteří dokončili svá studia, tak i o střední generaci,“ doplňuje vedoucí Oddělení trhu práce z Krajské pobočky ÚP ČR v Ostravě Vladana Piskořová.

Zájemci o účast na náboru se musí zaregistrovat předem u EURES poradkyně, kapacita je omezena. Informace o nabízených volných pracovních místech jsou k dispozici na www.eures.cz/prace. Evropské služby zaměstnanosti EURES operují na území členských států EU/EHP a Švýcarska.

Tato celoevropská síť podporuje pracovní mobilitu na jednotném evropském trhu práce a stimuluje tak právo každého občana EU na volný pohyb pracovních sil. Česká republika se do systému EURES zapojila v roce 2004, současně se vstupem do Evropské unie. V ČR je EURES plně integrován na Úřadu práce ČR. Služby EURES cílí zejména na uchazeče o zaměstnání, zaměstnavatele a na další partnerské organizace na trhu práce v Evropě. Mezi hlavní aktivity patří mezinárodní i regionální burzy práce, přeshraniční informační a poradenské dny nebo asistence při náborech pro zaměstnavatele. Informace o životních podmínkách a o ověřených volných pracovních místech jsou k dispozici na národním (www.eures.cz) a evropském portálu EURES (www.eures.europa.eu). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

7:23 České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

Víte, jak ušetřit 44,68 kg CO2? Stačí si pro cestu mezi Prahou a Ostravou vybrat vlak místo automobi…