Otevření zrekonstruovaných prostorů Úseku domácí ošetřovatelské péče

02.05.2016 16:01

Úsek domácí ošetřovatelské péče Obvodního ústavu sociálně-zdravotnických služeb (OÚSS) v Libni se může pyšnit zcela novým zázemím pro tým 14 zdravotníků, kteří se starají o seniory a handicapované klienty. Zázemí bylo vybudováno v půdních prostorách stálého pracoviště. Slavnostního předání a přestřihnutí pásky se ujal radní pro hospodaření s obecním majetkem a zdravotnictví pan Radomír Nepil (ANO) a ředitelka OÚSS Miroslava Holá.

Otevření zrekonstruovaných prostorů Úseku domácí ošetřovatelské péče
Foto: Archiv Úsek domácí ošetřovatelské péče
Popisek: Zrekonstruované prostory Úseku domácí ošetřovatelské péče.

Úsek domácí ošetřovatelské péče se stále rozrůstá a má ze strany klientů velmi pozitivní ohlas. „Personál až do této chvíle působil v prostorách starých bezmála 22 let. Jsem rád, že se díky naší investici vybudovalo nové zázemí, které umožní zdravotníkům vykonávat svou práci v příjemnějších a vhodnějších podmínkách,“vysvětluje radní Radomír Nepil.

Pracovní tým sestávající z vedoucí sestry, 10 zdravotních sester a tří fyzioterapeutek měl dosud k dispozici pouze velice malé prostory sousedící s čekárnou a ordinací lékaře DPS. S rostoucím počtem pacientů, nárůstem administrativních činností i zásob zdravotnického materiálu se staly původní prostory zcela nedostačujícími. MČ Praha 8 se proto rozhodla uvolnit finanční prostředky pro rekonstrukci půdních prostor pracoviště, které dosud nebyly využívány.

Stavební práce začaly v lednu 2016 a postupovaly velmi rychlým tempem, za pouhé 3 měsíce bylo zázemí dokončeno. Nové zázemí zahrnuje pracovnu sester, kuchyňku, sociální zařízení, šatnu i prostor pro ukládání zdravotnického materiálu. Práce na budově byly dokončeny již za tři měsíce a vyžádaly si investici přibližně 200 tisíc korun. „Zaměstnanci domácí péče jsou z nového zázemí nadšeni. Jejich spokojenost se určitě promítne v už i tak skvělé práci, kterou odvádí," doplňuje radní Radomír Nepil.

Úsek domácí ošetřovatelské péče Obvodního ústavu sociálně-zdravotnických služeb je příspěvkovou organizací zřízenou MČ Praha 8 za účelem poskytování sociálních a zdravotnických služeb v Praze 8. Od svého založení před více než 22 lety sídlí v objektu Domu s pečovatelskou službou v ulici Bulovka. Dlouholetá tradice, široké spektrum a vysoký počet uživatelů vypovídají o kvalitě poskytované péče.

Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…