Pamětní mince k 100. výročí založení České astronomické společnosti

13.03.2015 19:43

Česká národní banka vydá v roce 2017 pamětní stříbrnou minci k 100. výročí založení České astronomické společnosti. Naopak v roce 2016 nebude vydána mince k 125. výročí narození českého herce Vlasty Buriana. Změny v emisním plánu pamětních mincí na období 2016 až 2020 schválila bankovní rada ČNB.

Pamětní mince k 100. výročí založení České astronomické společnosti
Foto: wikipedia
Popisek: Česká národní banka.

Stříbrná mince připomínající založení České astronomické společnosti bude mít nominální hodnotu 200 Kč. Vypsání ceny za ztvárnění uměleckých návrhů mince bude vyhlášeno na internetových stránkách ČNB v polovině roku 2016.

Emisní plán na léta 2016 až 2020 zahrnuje po doplnění motivu České astronomické společnosti celkem 18 pamětních stříbrných mincí v hodnotě 200 Kč, které mají připomenout události nebo osobnosti z oblasti kultury a umění, vědy, techniky nebo sportu. Součástí emisního plánu dále budou dva tematické cykly. Desetidílný cyklus zlatých mincí v nominální hodnotě 5 000 Kč připomene hrady České republiky. Jednotícím tématem řady 500 Kč stříbrných mincí budou výroční události spojené se vznikem Československé republiky.

Celý emisní plán je na webu ČNB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…