Paralympic.cz: Z BIS „unikla“ informace, že chce zaměstnávat osoby se zdravotním postižením

13.12.2017 13:31

Michal Koudelka, ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS), poskytl exkluzivní rozhovor webovému portálu Českého paralympijského výboru (ČPV). Mimo jiné v něm potvrdil, že BIS chce zaměstnávat osoby se zdravotním postižením. „Tohle je ten výjimečný případ, kdy mě únik informace z BIS dokonce těší,“ řekl Koudelka.

Paralympic.cz: Z BIS „unikla“ informace, že chce zaměstnávat osoby se zdravotním postižením
Foto: archiv
Popisek: Michal Koudelka, ředitel Bezpečnostní informační služby

Podle ředitele BIS už několik zdravotně postižených ve službě pracuje. Podle jeho slov mají handicapovaní lidé často lepší předpoklady než stovky zdravých, protože i kvůli tomu, že jejich život poznamenala nějaká závažná překážka, mají mnohdy mimořádné schopnosti.

„Život je vybavil morálním kreditem, kterým se může pochlubit málokdo. Jsou to lidé vnitřně velice silní a s obrovskou motivací. Takoví lidé do elitního týmu BIS nepochybně patří,“ zdůraznil Koudelka v rozhovoru pro Paralympic.cz.

Lidé s handicapem, jak řekl šéf BIS, pochopitelně nemohou být někde v terénu, ale uplatní se jako analytici, právníci, ICT experti a řada možností zaměstnání je také v zabezpečovacích a administrativních složkách.

„Předpokládám, že pro řadu vozíčkářů je práce z domova řešením problémů s různými bariérami. S tím u nás těžkosti nejsou. Lidé u nás mají možnost parkování i bezbariérového přístupu na pracoviště. A věřím, že většina z nás dá přednost práci v kolektivu, než trávit hodiny a dny o samotě,“ vysvětlil Michal Koudelka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…