Pardubická nemocnice: ORL klinika nabídne vyšetření u příležitosti Světového dne sluchu

28.02.2020 14:52

Nedoslýchavost může výrazně snížit kvalitu lidského života. Běžné denní činnosti jako rozhovory s blízkými nebo třeba telefonování se rázem stávají náročnějšími a komunikace nebo vnímání okolního světa je složitější. Proto je potřeba o sluch náležitě pečovat a v případě náznaků obtíží vyhledat odbornou pomoc. Pokud máte problémy tohoto charakteru, je právě pro vás určena akce, která se bude v sobotu 29. února 2020 konat v Pardubické nemocnici.

Pardubická nemocnice: ORL klinika nabídne vyšetření u příležitosti Světového dne sluchu
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubická nemocnice

ORL klinika se i v letošním roce připojuje k tradiční osvětové akci Světový den sluchu, který tentokrát nese motto „Nenechte se omezovat sluchovou ztrátou“. Veřejnosti nabídne možnost screeningového vyšetření sluchu spojenou s informacemi o sluchadlech. Akce se uskuteční od 8.00 do 11.00 hodin v budově ORL kliniky a je určena pro pacienty starší deseti let.

„Každému zájemci provedeme screeningové vyšetření sluchu tónovou audiometrií s následnou konzultací výsledku vyšetření s lékařem,“ uvedla lékařka ORL kliniky Michaela Bukvová. Stejně jako v loňském roce budou na akci přítomni zástupci výrobců sluchadel. „V případě nálezu nedoslýchavosti řešitelné korekcí sluchadly bude možnost získat základní informace o sluchadlech. Součástí konzultace však nebude zkoušení sluchadel,“ dodala foniatrička Bukvová.

Světový den sluchu se koná každoročně od roku 2007 pod záštitou Světové zdravotnické organizace (WHO). Jeho cílem je celosvětově upozornit na důležitost zdravého sluchu pro plnohodnotný život. Podle údajů Evropské federace nedoslýchavých lidí žije v Evropě zhruba okolo 80 milionů lidí, kteří trpí ztrátou sluchu v různé míře. Na celém světě jich je dokonce 360 milionů. A je velice pravděpodobné, že počty budou stoupat. Světová zdravotnická organizace odhaduje, že až 1,1 miliardy mladých lidí na celém světě je ohroženo ztrátou sluchu v důsledku častého používání osobních audio zařízení, jako jsou chytré telefony a MP3 přehrávače, v důsledku návštěv hlučných zábavních podniků nebo sportovních akcí, kde jsou vystaveni hlasitým zvukům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…