Pardubický kraj: 21. ročník soutěže Zlatý erb odstartoval

31.12.2018 7:36

Další ročník populární soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst, obcí a regionů odstartoval zahájením příjmu přihlášek. Jejich uzávěrka pak bude 18. ledna ve 14 hodin. Krajská kola se budou hodnotit od 21. ledna, krajské ceremoniály proběhnou v únoru a březnu 2019, finále celostátního kola se opět uskuteční na konferenci ISSS v Hradci Králové, tentokrát v pondělí 1. dubna 2019.

Pardubický kraj: 21. ročník soutěže Zlatý erb odstartoval
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Do jubilejního 20. ročníku soutěže se aktivně zapojily obce, města a regiony z celé ČR, poroty vybíraly ze 430 webových stránek a projektů včetně elektronických služeb. Oficiální záštitu poskytly Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ministerstvo vnitra ČR, Asociace krajů ČR, Svaz měst a obcí ČR a Sdružení místních samospráv ČR. MMR se aktivně podílelo i na koncepci a hodnocení Zvláštní ceny ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci, kde přibyla další kategorie, turistická atraktivita.

Smysl soutěže Zlatý erb spočívá nejen v detailním srovnání webů měst a obcí či v motivaci o dosažení co nejlepšího výsledku, ale jejich webmasterům a provozovatelům poskytuje často nový pohled na podobu a úlohu webových stránek i užitečné informace a hodnocení pro další zlepšování. Již od krajských kol jsou ve hře také hodnotné ceny, diplomy, výměna zkušeností s kolegy i možné využívání příkladů dobré praxe a inspirace moderními trendy elektronické komunikace s občany. Vítězové jednotlivých kategorií krajských kol mají tradičně zajištěn vstup zdarma na konferenci ISSS v Hradci Králové a na odborné semináře zaměřené na hodnocení webů a s tím spojenou problematiku.

Organizátoři vyslyšeli přání z krajů a rozhodli se umožnit jednodušší a rychlejší hodnocení krajských kol, neboť dosavadní nároky na členy krajských porot byly často enormní. V ročníku 2019 tedy bude záležet především na rozhodnutí předsedů porot, zda bude hodnocení soutěžících v krajském kole rozšířené či zúžené – na www.zlatyerb.cz bude k dispozici určité metodické doporučení, ale nebude zabíhat do příliš velkých detailů.

Spolek Český zavináč vydal i letos za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj souhrnnou brožuru shrnující vše podstatné z 20. ročníku soutěže. Vedle kompletních výsledků a historie zde čtenáři najdou i postřehy a hodnocení řady osobností veřejné správy, stejně jako rozhovor s předsedou celostátní poroty soutěže Tomášem Holendou. Publikace je distribuována s pátým číslem časopisu Obec a finance a pro všechny zájemce je k dispozici i její elektronická verze (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…