Pardubický kraj: Albertinum je vítězem ocenění Kvalitní a bezpečná nemocnice

24.09.2017 17:12

Po třech letech se odbornému léčebnému ústavu Albertinum v Žamberku, jehož zřizovatelem je Pardubický kraj, dostalo významného ocenění. Za letošní rok totiž získalo titul Kvalitní a bezpečná nemocnice a stalo se absolutním vítězem této ceny, kterou uděluje Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví (ČSAZ).

Pardubický kraj: Albertinum je vítězem ocenění Kvalitní a bezpečná nemocnice
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Oproti roku 2014, kdy byl tento odborný léčebný ústav vítězem projektu, je v letošním roce Albertinum absolutním vítězem této ceny, a to ve své kategorii Následná lůžková péče nad 100 lůžek. Ocenění z rukou Renaty Podstatové, jednatelky ČSAZ převzal Vladimír Fabián v zastoupení nepřítomného ředitele Rudolfa Bulíčka a hlavní sestra Marcela Valentová.

„Udělené ocenění, které ve velké konkurenci získal odborný léčebný ústav Albertinum, svědčí o vysoké kvalitě poskytované péče. Proto bych chtěl velmi poděkovat všem zaměstnancům Albertina za jejich práci a obětavost, se kterou se pacientům a klientům věnují,“ řekl krajský radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr.

Udělené ocenění rovněž zavazuje k tomu, že je třeba se co nejkvalitněji připravit na akreditační řízení, které v letošním roce ještě odborný léčebný ústav čeká, a v následném období do další akreditace i výsledky potvrdit. „Ocenění je samozřejmě důkazem kvality, ale zároveň závazek neusnout na vavřínech, ale posouvat zdravotnickou péči ještě výše a dál, jak se sluší a patří na péči o nemocného pacienta v 21. století,“ dodal radní Ladislav Valtr.

„Jedná se o ocenění, které nás potěšilo, protože hodnotí to, že velmi náročná práce, jak po fyzické, tak i psychické stránce všech zaměstnanců v Albertinu má smysl a je prováděna pečlivě a velmi kvalitně. A to pro co nejlepší pocit všech pacientů a klientů z pobytu ve zdravotnickém zařízení v rámci poskytované zdravotní péče,“ uvedl ředitel odborného léčebného ústavu Albertinum Rudolf Bulíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…