Pardubický kraj: ČD jsou připravené prodat městu bývalou výtopnu v Chocni

21.01.2019 8:58

Hejtman Martin Netolický jednal s místopředsedou představenstva Českých drah Michalem Štěpánem a starostou Chocně Janem Ropkem o záměru vybudovat v budově bývalé výtopny na choceňském nádraží železniční muzeum.

Pardubický kraj: ČD jsou připravené prodat městu bývalou výtopnu v Chocni
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Jedním z problémů v rámci záměru je rozdílné vlastnictví budovy a pozemku pod budovou v rámci Českých drah a Správy železniční a dopravní cesty. České dráhy záměr podporují, a proto budou hejtman se starostou pokračovat v jednání se zástupci SŽDC.

„Z hlediska Českých drah je budova jako taková nepotřebným majetkem, pro který nemá využití a nebude bránit plánům na rozvoj celé oblasti. Záměr města o zisk budovy do jeho vlastnictví trvá a budou proto vedena další konkrétní jednání. Nyní nás čeká debata se SŽDC, které je vlastníkem pozemků pod budovou. Věřím, že i v rámci tohoto jednání budeme úspěšní a majetkové záležitosti tak budou co nejdříve vyřešené a budeme moci s městem začít řešit konkrétní kroky, které povedou vytvoření muzea,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který připomněl, že v rámci čerpání evropských fondů po roce 2020 bude zřejmě možné znovu čerpat dotace na oblast cestovního ruchu.

„Vedení města řadí projekt muzea jako jednu ze svých priorit, a proto dělá maximum proto, aby se záměr podařilo dotáhnout do konce. My jsme připraveni pomoci nejen v těchto majetkových jednáních, ale následně také finančně s vybudováním muzea jako takového, řekl hejtman Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…