Pardubický kraj: ČD jsou připravené prodat městu bývalou výtopnu v Chocni

21.01.2019 8:58

Hejtman Martin Netolický jednal s místopředsedou představenstva Českých drah Michalem Štěpánem a starostou Chocně Janem Ropkem o záměru vybudovat v budově bývalé výtopny na choceňském nádraží železniční muzeum.

Pardubický kraj: ČD jsou připravené prodat městu bývalou výtopnu v Chocni
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Jedním z problémů v rámci záměru je rozdílné vlastnictví budovy a pozemku pod budovou v rámci Českých drah a Správy železniční a dopravní cesty. České dráhy záměr podporují, a proto budou hejtman se starostou pokračovat v jednání se zástupci SŽDC.

„Z hlediska Českých drah je budova jako taková nepotřebným majetkem, pro který nemá využití a nebude bránit plánům na rozvoj celé oblasti. Záměr města o zisk budovy do jeho vlastnictví trvá a budou proto vedena další konkrétní jednání. Nyní nás čeká debata se SŽDC, které je vlastníkem pozemků pod budovou. Věřím, že i v rámci tohoto jednání budeme úspěšní a majetkové záležitosti tak budou co nejdříve vyřešené a budeme moci s městem začít řešit konkrétní kroky, které povedou vytvoření muzea,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který připomněl, že v rámci čerpání evropských fondů po roce 2020 bude zřejmě možné znovu čerpat dotace na oblast cestovního ruchu.

„Vedení města řadí projekt muzea jako jednu ze svých priorit, a proto dělá maximum proto, aby se záměr podařilo dotáhnout do konce. My jsme připraveni pomoci nejen v těchto majetkových jednáních, ale následně také finančně s vybudováním muzea jako takového, řekl hejtman Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…