Pardubický kraj: Česko-polský projekt vylepšuje silnice v pohraničí

06.08.2018 18:24

Léto je tradičně sezónou hlavních prací na rekonstrukcích a modernizacích silnic. Díky projektu na zlepšení dostupnosti turistických atraktivit v okolí masivu Králického Sněžníku financovaného z česko-polského programu INTERREG, se nyní modernizují také silnice mezi Červenou Vodou a Boříkovicemi na české straně a mezi Stronie Śląskie – Czarna Góra – Idzików na straně polské. Oba zastoupení partneři představili postup prací na kontrolním dnu a společné schůzce v Králíkách.

Pardubický kraj: Česko-polský projekt vylepšuje silnice v pohraničí
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Úsek na polské straně je dlouhý skoro 12 kilometrů a podle našich partnerů vše postupuje podle plánu,“ informoval po návratu náměstek pro dopravu Michal Kortyš. „Na naší straně modernizujeme šestikilometrovou silnici III. třídy, která je spojnicí mezi silnicemi I/43 a I/11 v úseku Boříkovice - Červená Voda a také tam to zdárně spěje k termínu dokončení v závěru října letošního roku,“ potvrdil Kortyš.

Projekt má význam jak pro místní obyvatele, tak pro turisty z obou stran hranice. „Spolu s polskými partnery jsme vytipovali atraktivní místa, ke kterým se výletníci právě díky modernizovaným silnicím velmi dobře dostanou. U nás to jsou jak skiresorty, tak i přírodní parky a památky, tvrz Bouda nebo rozhledna Suchý vrch. Na druhé straně hranice stojí za pozornost lyžařská střediska a lázně, ale zajímavostí je třeba i medvědí jeskyně Kletno nebo nedaleký bývalý uranový důl,“ vysvětlila radní pro regionální rozvoj a evropské fondy Hana Štěpánová.

Místní obyvatelé ocení zejména zvýšení bezpečnosti dopravy, které bude docíleno zlepšením šířkových parametrů, minimalizací hlučnosti povrchu, odstraněním bezpečnostních překážek v podobě vzrostlých stromů, v neposlední řadě i tím, že je komunikace stavebně připravována pro vybudování chodníků v intravilánu obcí Dolní Boříkovice a Červená Voda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…