Pardubický kraj: Čtyřicet procent z výnosu areálu Tesly půjde na dopravní napojení nemocnice a parkování

20.10.2018 10:07

Zastupitelstvo Pardubického kraje schválilo uzavření smlouvy o vzájemné spolupráci mezi krajem a statutárním městem Pardubice, jejímž cílem je vybudování kvalitní veřejné dopravní infrastruktury v oblasti areálů Tesly Kyjevská a Pardubické nemocnice.

Pardubický kraj: Čtyřicet procent z výnosu areálu Tesly půjde na dopravní napojení nemocnice a parkování
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Pardubický kraj celý areál Tesly Kyjevská před šesti lety převedl bezplatně na město. Jedna z podmínek převodu byla i vyřešení kapacitního napojení krajské nemocnice, které je dlouhodobě špatné,“ připomíná hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

V létě letošního roku zastupitelstva města i kraje schválila a zpřesnila podmínky převodu v dodatku ke smlouvě z roku 2012. „V něm se Statutární město Pardubice zavazuje, že zajistí vybudování mimoúrovňového sjezdu, resp. odpovídajícího kapacitního dopravního napojení z nadjezdu u Nemocnice Pardubického kraje, a. s., a vybudování nových parkovacích míst v areálu bývalé Tesly Pardubice pro návštěvníky nemocnice,“ uvádí hejtman Netolický. Městem nedávno vysoutěžený developer (společnost Linkcity) část tohoto závazku přebírá na sebe.

Smlouva o spolupráci je po městském zastupitelstvu nyní schválená i krajskou samosprávou. „Definuje principy spolupráce a závazky města i kraje. Město Pardubice se tu zavazuje převést 40 procent z kupní ceny areálu na účet Pardubického kraje a ten se poté zavazuje všechny tyto prostředky použít na spolufinancování dopravních staveb v lokalitě Pardubické nemocnice včetně výstavby parkovacího domu uvnitř nemocničního areálu,“ vysvětluje 1. náměstek hejtmana Roman Línek, který za Pardubický kraj vedl jednání s městem a materiál na zastupitelstvu předkládal.

„Jakmile bude Pardubický kraj znát očekávané datum dokončení nových parkovacích kapacit v areálu Pardubické nemocnice, odešle městu písemnou výzvu. Město bude mít rok na to, aby zavedlo na území městského obvodu Pardubice IV. v části Pardubicky včetně ulice Kyjevská nový režim parkování, který ulehčí situaci lidem, kteří tu bydlí,“ uvádí Línek další benefit této spolupráce, tentokrát pro rezidenty.

Uzavření smlouvy předcházela řada jednání a v současné době je již vybraná varianta dopravního napojení. „Okružní křižovatka vznikne na samotném nadjezdu a z ní bude svedena doprava k novému hlavnímu vjezdu do nemocnice v místě nynější dolní brány. Zde bude umístěn i nový parkovací dům,“ informuje Línek o dohodě kraje, města i nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…