Pardubický kraj: Dálková hřebenová trasa má nové značení

02.11.2019 10:57

Turisté už mohou vyrazit na nově vyznačenou trasu, která brzy spojí Ještěd s Pradědem. Na Zemské bráně bylo slavnostně předáno, za účasti krajských radních Hany Štěpánové a René Živného, 59 kilometrů trasy Hřebenovky, které prochází Pardubickým krajem. Vyznačení trasy novým logem realizoval Klub český turistů.

Pardubický kraj: Dálková hřebenová trasa má nové značení
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Díky vynikajícímu systému značení českých turistických tras můžeme putovat krajinou bez obav, že se ztratíme. Na Hřebenovce si přitom užijeme i kouzlo přírody Krkonoš, Orlických hor a Jeseníků. Jsem rád, že můžu být u toho, když se realizuje dobrý nápad, který bude dlouhodobě sloužit široké veřejnosti,“ sdělil René Živný, radní Pardubického kraje odpovědného za sport, cestovní ruch, volnočasové aktivity a informatiku.

Otevření trasy se neuskutečnilo na Zemské bráně náhodou. Místo leží v blízkosti krajské hranice, a tak se slavnostního aktu zúčastnili zástupci Pardubického i Královehradeckého kraje. „Jedná se o unikátní projekt, do kterého se zapojilo celkem 18 partnerů z České republiky a Polska. Z toho čtyři kraje: Pardubický, Královehradecký, Liberecký a Olomoucký. Poděkování patří všem zúčastněným, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na vzniku takto rozsáhlého projektu,“ sdělila Hana Štěpánová, radní Pardubického kraje pro regionální rozvoj, evropské fondy a inovace.

„Úsek na území Pardubického kraje ze Zemské brány přes Kralický Sněžník k chatě Franciska v blízkosti pramene řeky Moravy měří 59 kilometrů. Finanční náklady na proznačení turistické trasy na tomto území byly 420 tisíc korun. Z 85 % jej hradila Evropská unie. Pardubický kraj se podílel 10 % a státní zdroje tvořily zbývajících 5 %,“ dodala Hana Štěpánová.

V rámci projektu Česko – polská Hřebenovka vzniknou kromě nové turistické trasy také nové rozhledny, vyhlídková místa, informační centra nebo nový most Neratově.

Více informací o Hřebenovce najdete ZDE a ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…