Pardubický kraj: Další evropský projekt zlepší silnice na Orlickoústecku

31.12.2017 11:58

Zhruba šest kilometrů silnice od konce obce Loučky přes obce Svatý Jiří a Jehnědí se dočká rekonstrukce. Krajští radní schválili zahájení zadávacího řízení na tuto stavbu, která bude spolufinancovaná z evropských peněz, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu. V rámci tohoto programu předložil Pardubický kraj projekty na rekonstrukce silnic II. a III. tříd, které bude postupně zahajovat.

Pardubický kraj: Další evropský projekt zlepší silnice na Orlickoústecku
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Po dokončení rekonstrukce silnice mezi Ústím nad Orlicí a Hrádkem pokračujeme postupně v přípravě dalších dopravních projektů spolufinancovaných z evropských fondů. V tomto konkrétním případě se jedná o modernizaci silnice II/315 od konce obce Loučky přes Svatý Jiří a Jehnědí, včetně křižovatky se silnicí III. třídy, v celkové délce 5,7 kilometru,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Snažíme se využít všech dostupných finančních prostředků na rekonstrukce silnic nižších tříd, které jsou v našem kraji podinvestované, a to v částce okolo 15 miliard korun. Proto zapojujeme nejen evropské fondy, ale v minulých třech letech jsme využili prostředky ze Státního fondu dopravní infrastruktury, které však pro příští rok stále nemáme garantované,“ doplnil Netolický.

„Na zhruba šestikilometrovém úseku silnice II/315 necháme provést sanaci konstrukčních vrstev vozovky, včetně nových asfaltových vrstev. Modernizací projde i odvodňovací systém nebo přechody a autobusové zastávky,“ informoval náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš s tím, že stavba bude probíhat po etapách. Důvodem je zkoordinování čtyř na sebe navazujících staveb.

„Konkrétně jde o modernizaci silnice II/315 Hrádek – průtah, která je rozestavěná do konce srpna 2018, dále o modernizaci silnice II/315 křižovatka s III/36016 – Hrádek s plánovanou realizací od 1. dubna 2019 do 31. října 2019 a modernizaci silnice II/315 Hrádek – Ústí nad Orlicí, kde se plánuje stavět od 1. července 2019 do 31. října 2020,“ řekl Kortyš a dodal, že rozhodujícím kritériem pro rozdělení stavby do jednotlivých etap bude především zachování dopravní obslužnosti obcí, zejména Jehnědí a Sudislavi nad Orlicí, které leží uprostřed upravovaného úseku a nemají jiné kvalitní dopravní napojení než opravovanou silnici II/315. Předpokládaná cena stavby je více než 114 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …