Pardubický kraj: Doktor Vlček s Méďou čekají na pomoc dětí

09.07.2017 21:47

Východočeská galerie v Pardubicích a Nemocnice Pardubického kraje a.s. spolupracují na programu „Přátelská nemocnice“. Jednou z pestrých společných aktivit je spolupráce s těmi nejmenšími a s profesionálním ilustrátorem, jejímž výsledkem bude vytvoření veselého informačního průvodce pro pobyt dětí v nemocnici.

Pardubický kraj: Doktor Vlček s Méďou čekají na pomoc dětí
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

Za tímto účelem galerie společně s nemocnicí vyhlásila na celé léto soutěž nazvanou „Děti malují dětem“. Strachu z nemocnice by děti v tematickém komiksu měl zbavit i hodný doktor Vlček se svým Méďou. Ti však čekají na pomoc dětí.

„Naše krajská galerie se už v minulém roce zapojila do programu Přátelská nemocnice a pořádá oblíbené výtvarné aktivity v nemocnicích zejména pro pacienty, kteří musí být v nemocničním ošetřování delší dobu. Průvodce pro děti je další z její projektů, který jsme si na Pardubickém kraji objednali,“ řekl Roman Línek, 1. náměstek hejtmana.

„Výtvarná soutěž s názvem „Děti malují dětem“ byla ohlášena již při příležitosti Dne Pardubické nemocnice. Děti v tomto projektu pomohou svým nemocným kamarádům se zbavit strachu z neznámého či nepochopeného. Své pocity, myšlenky, vztahy či zážitky z nemocnice budou moci nakreslit libovolnou technikou. Jsem rád za tento jedinečný projekt, který dětem určitě o něco zpříjemní pobyt v nemocnici,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr.

"Děti by měly své myšlenky ztvárnit tak, aby se ostatní malí pacienti zbavili strachu a lépe porozuměli nejčastějším vyšetřovacím metodám a postupům při hospitalizaci v nemocnici,“ sdělila vedoucí projektu Markéta Nemšovská.

Děti budou kreslit sebe při vyšetření v nemocnici, zdravotníky nebo prostředí nemocnice svýma vlastníma očima. Například co si představují, že se bude dít, když půjdou na operaci, co uvidí na sále, co Se jim bude zdát v narkóze. Zadání soutěže rodiče najdou na www.vcg.cz/soutez a na www.nempk.cz/soutez. Děti nejlépe ve věku 6-12 let mohou své obrázky posílat do 6. listopadu na adresu Východočeské galerie. Účastníky čekají zajímavé ceny. Vyhlášení nejlepších obrázků a jejich autorů se bude konat na zápase HC Dynama Pardubice v prosinci 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…