Pardubický kraj: Dotace pomohou dalším památkám

08.07.2019 17:46

Radní Pardubického kraje schválili další dotace v rámci Programu podpory kultury a památkové péče v Pardubickém kraji. Nejvyšší dotace jdou do opravy památek.

Pardubický kraj: Dotace pomohou dalším památkám
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Nechceme zapomínat na živou kulturu, podporujeme i kulturní programy ve městech a obcích, ale přece jen máme v celé zemi stále velký dluh na stavu památek, které byly po několik desetiletí ponechány na pospas osudu,“ říká 1. náměstek hejtmana pro majetek, investice a kulturu Roman Línek. „Nyní jsme schválili například dotaci 200 tisíc korun pro opravu střechy na jednom stavení v hlineckém skanzenu Betlém, nebo 120 tisíc na obnovu fasády věže kostela sv. Mikuláše v Rychnově na Moravě.

Zastupitelstvu navrhujeme schválit 300 tisíc korun pro 1. etapu opravy fasády kostela Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Orlicí, 250 tisíc korun na projektové podklady na konzervaci vnitřního paláce hradu Košumberk a 150 tisíc korun na restaurování zvonu sv. Vavřince ve Vysokém Mýtě,“ dodává Línek.

Kromě toho bude příští zastupitelstvo jednat také o půlmilionové dotaci pro obec Předhradí na nákup areálu bývalého pivovaru. „Tento areál navazuje na hrad Rychmburk, a pro budoucí využití hradu, až ho v příštím roce opustí naše sociální služby, bude velmi potřebným zázemím,“ vysvětluje Línek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…