Pardubický kraj: Fotbalová akademie bude pokračovat s podporou kraje i města

08.09.2019 22:02

Na zasedání Nadačního fondu regionální Fotbalové akademie Pardubického kraje jednal tento týden hejtman Martin Netolický s dalšími účastníky o podpoře pro fotbalovou akademii v krajském městě i pro následující období. Akademie vychovává mladé fotbalisty v našem kraji od roku 2015 s významnou podporou kraje i města.

Pardubický kraj: Fotbalová akademie bude pokračovat s podporou kraje i města
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Práce s mládeží je v akademii opravdu na skvělé úrovni. Vychováváme zde velmi zdatné fotbalové hráče, kterým se daří i na reprezentační úrovni. Nevidím tedy žádný důvod tento projekt nepodpořit. Počítáme výhledově s 1,5 milionem korun. Za celý Pardubický kraj mohu říci, že budeme velice rádi, když Fotbalová akademie bude fungovat i nadále,“ sdělil po jednání hejtman Martin Netolický.

K podpoře se hlásí i město Pardubice: „Plánujeme, že v přípravě rozpočtu uvolníme 1,4 milionu korun na Fotbalovou akademii a 1,3 milionu na navazující akademii klubovou. Samotná akademie prokazuje jednoznačné výsledky tím, že se řada hráčů stala reprezentanty ČR mládežnických výběrů. Tento projekt má opravdu smysl, neboť neklade důraz jen na fotbal, ale také na vzdělání, všeobecný pohybový rozvoj, kvalitní stravování atd. Proto budeme rádi pokračovat v memorandu,“ řekl náměstek primátora Jakub Rychtecký. „Akademie se odehrává na Základní škole Pardubice Ohrazenice. Zde město v posledních letech investovalo do rekonstrukce budovy, vybavení učeben, ale také do sportovního zázemí areálu školy,“ dodal.

Zástupci FAČR neskrývali své potěšení nad projektem Fotbalové akademie Pardubického kraje. Práce s dětmi je na vysoké úrovni a baví nejen samotné hráče, ale i trenéry. Výkonný ředitel a patron akademie Karel Poborský připomněl, že se snaží, aby akademie vyrostly ve všech krajích, neboť některé je stále nemají. Dále velmi ocenil finanční výpomoc od Pardubického kraje a města Pardubice, protože věří, že akademie má smysl. Vynaložené peníze se dostanou k cíli, což je velmi znát. Pardubice jsou na třetím místě ČR v počtu mládežnických reprezentantů hned po Spartě a Slavii.

Fotbalová akademie se od roku 2015 stala nástrojem a příkladem změny sportovní a pohybové výchovy jak pro děti, tak především pro talentované hráče, kteří se vydají na dráhu vrcholového fotbalu. Tento projekt má změnit podmínky a tréninkový proces, ba dokonce i vztahy hráčů, trenérů, učitelů, rodičů a lidí spolupracujících v daném kraji. K tomu přispívá zlepšení komunikace, sdílení informací a poznatků, které hrají ve prospěch rozvoje hráče. Akademie si kladou za cíl návrat českého fotbalu mezi špičku v Evropě, ale především formování charakteru mladých sportovců a získávání pozitivního vztahu ke sportu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…