Pardubický kraj: Hluk na Dolní Moravě by mohl snížit tichý kryt

13.09.2018 10:32

Dolní Morava je v posledních letech centrem turistického ruchu jak v zimě, tak v létě. Dopravní infrastruktura však v současné době neodpovídá vysokému zájmu návštěvníků.

Pardubický kraj: Hluk na Dolní Moravě by mohl snížit tichý kryt
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Pardubický kraj plánuje rozšířit silnici vedoucí od parkoviště U Slona až po Hotel Vista, čímž se uleví přetíženým silnicím. Současný stav příprav a další plánovaný postup byl tématem úterního jednání za účasti hejtmana Martina Netolického, zástupců obce, soukromých investorů a Správy a údržby silnic Pardubického kraje. Zahájit první etapu rekonstrukce chce kraj již v příštím roce.

„Stejně jako v případě výstavby centrálních příjmů v Pardubické a Orlickoústecké nemocnici a nové budovy Nemocnice následné péče v Moravské Třebové jsme zařadili tento projekt do takzvaného zvláštního režimu, který znamená zvýšený dohled nad jednotlivými kroky vedoucími k zahájení samotné stavby. Chceme eliminovat jakoukoliv možnost, že se nám jednotlivé procesní záležitosti zpozdí,“ sdělil hejtman Martin Netolický. „Důležitým krokem je zjištění, že na tuto stavbu není potřeba řízení EIA, které by její realizaci výrazně pozdrželo. Minulý týden byla podána žádost o územní rozhodnutí, v rámci kterého musíme nyní vyřešit záležitosti spojené se stanovenými hlukovými limity. Právě hladinu hluku v obci bychom chtěli snížit aplikací takzvaného tichého krytu, který znají řidiči například z centra Pardubic,“ uvedl hejtman Netolický.

Současná silnice od spodního parkoviště U Slona až po Hotel Vista je jednosměrná, a proto je plánem kraje rozšířit ji na požadované parametry pro obousměrnou komunikaci. „Již na minulém jednání v dubnu jsme avizovali, že pro nás je stropová částka 50 milionů bez DPH. Projektant od nás dostal jednoznačné zadání, na kterém budeme trvat. Nechceme připustit žádnou místní lidovou tvořivost, kterou často projektanti bez jasného finančního stropu oplývají,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který bude společně s ředitelem Správy a údržby silnic Pardubického kraje Miroslavem Němcem na projekt osobně dohlížet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…