Pardubický kraj: Krajské investice pokračují ve stejném tempu

18.11.2016 10:44

Po zvolení nové Rady Pardubického kraje pokračuje stejným tempem projednávání dalších investičních záměrů a projektů napříč všemi oblastmi krajských kompetencí.

Pardubický kraj: Krajské investice pokračují ve stejném tempu
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Například v oblasti školství jsme zahájili výběrové řízení na dodavatele rekonstrukce kuchyňského provozu na Gymnáziu Pardubice, Mozartova. Studenti a učitelé by se měli dočkat zlepšení od příštího školního roku, práce se uskuteční během letních prázdnin 2017. Další výběrové řízení je vyhlášeno na rekonstrukci hlavní budovy v areálu stavební průmyslovky ve Vysokém Mýtě, kde bude působit Stavební centrum trvale udržitelných budov a v budoucnu by zde mělo být poradenské centrum na realizaci staveb s téměř nulovou spotřebou energií,“ informoval 1. náměstek hejtmana Roman Línek, zodpovědný za investice kraje.

LDN v Rybitví sníží počty pacientů na pokojích

Radní schválili také nový investiční záměr týkající se zkvalitnění ubytování pacientů v Léčebně dlouhodobě nemocných v Rybitví u Pardubic. Projekt za přibližně 25 milionů korun vymístí hospodářskou správu a pomocné provozy do novostavby na volném prostranství areálu a uvolní místnosti v 1. patře budovy pro přibližně 24 pacientů. „V současné době jsou na některých pokojích v léčebně lidé po pěti až šesti, díky tomuto rozvolnění se pak jejich počet sníží na maximálně čtyři na pokoji,“ uvedl Línek. Kraj počítá s tím, že by se celý projekt uskutečnil za provozu v období 2018-2020.

Magnetická rezonance 3T do Pardubické nemocnice

Radní na svém jednání také potvrdili vítěze výběrového řízení na zpracování projektové dokumentace na stavební úpravy pro umístění magnetické rezonance 3T v Pardubické nemocnici. Nový přístroj bude umístěn v přístavbě budovy radiodiagnostického oddělení. Budova bude dvoupatrová, ve druhém patře bude umístěna seminární místnost a zázemí pro zdravotnický personál. V rámci přístavby se také dokončí rekonstrukce severní části objektu.

Kraj chce využít evropské fondy i pro projekty ve školství

Tři větší investiční projekty v oblasti školství připravuje kraj pro Integrovaný operační program Evropské unie. Radní zahájili zadávací řízení na výběr projektové dokumentace pro rekonstrukci a vybavení odborných učeben a dílen ve Střední škole obchodu, řemesel a služeb Žamberk, dále na stavbu Střední školy uměleckoprůmyslové v areálu Perla v Ústí nad Orlicí na Centrum odborné přípravy řemesel v ISŠ Moravské Třebové.

Nový projekt čeká Zámek Pardubice

„Kromě řady projektů oprav silnic máme před sebou také velký projekt na Zámku Pardubice připravený také pro evropské fondy. Jedná se o čp. 1 a čp. 2, tedy hlavní budovu a hospodářskou budovu v křídle, kde jsou kanceláře a kavárna. Zatímco se zámek dosud opravoval spíše po stránce statiky a vnější obnovy, teď bude potřeba se zabývat stavebně technickými záležitostmi uvnitř. Chceme také zpřístupnit veřejnosti další prostory, kam se dosud návštěvníci nedostali, vybudovat nové expozice, digitalizovat sbírky a celou památku dobře zabezpečit. Zatím jsme vysoutěžili zpracování projektové dokumentace, takže věřím, že budeme připraveni včas na možné využití evropských fondů,“ řekl 1. náměstek hejtmana Roman Línek.

Domov sociálních služeb zlepší technické zázemí

Další investici připravuje Pardubický kraj v Domově sociálních služeb ve Slatiňanech. Jedná se o stavební úpravy stávajícího objektu kotelny včetně vestavby nových provozů prádelny a kuchyně a přístavbu nového objektu pro potřeby skladů a kanceláře. K novému objektu budou vybudovány nezbytné přístupové komunikace, inženýrské sítě a odlučovač tuků. Současně bude provedena výstavba nové rozvodny elektrické energie.

Investice se na Pardubickém kraji připravují a realizují na základě požadavků gesčních radních z jednoho společného místa, kterým je odbor majetkový, stavebního řádu a investic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo dopravy: Budova ministerstva přilákala bezmála osm set návštěvníků

22:03 Ministerstvo dopravy: Budova ministerstva přilákala bezmála osm set návštěvníků

Ministerstvo dopravy se i letos zapojilo do festivalu otevřených budov Open House Praha. Do sídla re…