Pardubický kraj: Na bývalé půdě má škola nové dílny

03.10.2018 13:30

Jednou z osmi škol, která zvelebila své dílny na odborné předměty z evropských fondů určených pro hradecko-pardubickou aglomeraci, je Střední odborná škola a střední odborné učiliště obchodu a služeb v Chrudimi. Přestavbou půdních prostor zde byly vytvořeny dílny odborného výcviku oborů Kuchař, Cukrář a Gastronomie.

Pardubický kraj: Na bývalé půdě má škola nové dílny
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Slavnostního dokončení projektu se zúčastnila také radní Pardubického kraje pro regionální rozvoj a evropské fondy Hana Štěpánová. „Musím říci, že nápad využít půdní prostory byl vynikající. Projekt i dotace dobře dopadly, stejně jako následná realizace. Výsledkem jsou moderní prostory, ve kterých se budou žáci připravovat na své povolání. Vznikly tu zóna praktického vyučování, demonstrační zóna, zázemí pro vedoucí praktického vyučování a také příruční sklad. Všechno je navíc vybavené novými technologiemi. Evropská dotace projektu tady byla 5,5 milionu korun,“ konstatovala radní.

Škola se nachází v krásném parku a nabízí příjemné prostředí. Žáci a studenti, kteří si k danému oboru vytvoří vztah, tu mají veškeré možnosti rozvoje i bohatou nabídku praxí. „Pardubický kraj celkem na projekty osmi středních škol v aglomeraci získal v této etapě 75,6 milionu korun,“ dodala radní Štěpánová.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…