Pardubický kraj: Na konferenci se probírala ekovýchova

21.10.2017 17:38

Už tradiční Konferenci a školení pro koordinátory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty uspořádalo tento týden Ekoncetrum PALETA ve spolupráci s Pardubickým krajem. Při příležitosti akce byl také vyhlášen nový ročník soutěže Zelený ParDoubek. Setkání se zúčastnil také krajský radní zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil.

Pardubický kraj: Na konferenci se probírala ekovýchova
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Je dobře, že lidé, kteří se zabývají ekologickou výchovou a ovlivňují děti a mladé v jejich přístupu k přírodě, mají chuť se dále vzdělávat a čerpat nové vědomosti. Za jejich práci a přístup jim patří velký dík,“ řekl radní Václav Kroutil. Dodal také, že i Pardubický kraj pravidelně přispívá na programy environmentálního vzdělávání pro školy na svém území.

Kromě prezentací nebo zhodnocení uplynulého roku a aktuální situace ekoporadenství, byly součástí konference i praktické dílny a semináře. Účastníci si tak vyzkoušeli, jak s minimálními náklady s dětmi vyrobit prolézačku nebo houpačku ze dřeva, nebo se mohli zúčastnit exkurze s názvem „Je naše město bezpečné pro ptáky?“. Hosté se seznámili také s novou publikací „Zahrada, která učí“ a vyzkoušeli si interaktivní prvky pro školní zahrady, které má pardubický Natura Park k dispozici.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…