Pardubický kraj: Nadační fond pomáhá již mnoho let a má podporu celého regionu

25.11.2019 9:10

Ve firmě Isolit Bravo se sešli příznivci fondu S námi je tu lépe, který podporuje Orlickoústeckou nemocnici. Předseda správní rady a ředitel firmy Kvido Štěpánek je pozval na setkání, kde byli seznámeni s aktuálními projekty. Ty jsou zaměřené na nácvik resuscitace novorozenců a efektivní léčbu cévních uzávěrů. Podpořit a poděkovat za aktivitu přijel radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr.

Pardubický kraj: Nadační fond pomáhá již mnoho let a má podporu celého regionu
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Oceňuji jak jednotlivé konkrétní projekty, tak si velmi vážím přízně donátorů všech, kdo svým dílem přispěli. Úctyhodná je také dlouhodobost fungování fondu, jenž v době kdy dokončuje jeden projekt, tak už pracuje na dalším. Pardubický kraj se zejména v poslední době k podpoře zdravotnictví hlásí také velmi výrazně. Důkazem toho jsou každoroční investice do zdravotnických zařízení v celém kraji, přičemž právě v případě Orlickoústecké nemocnice je nyní navíc rozpohybována strategická stavba nového pavilonu urgentního příjmu v řádu stamilionů. Takto významná stavba zde bude realizována s ohledem na potřeby velkého spádového území a trendy medicíny, ale mimo jiné jistě také s ohledem na dosavadní kvalitu personálu i efektivitu této nemocnice. Jsem přesvědčen, že k těmto faktorům a perspektivám Orlickośtecké nemocnice přispěla právě i sounáležitost lidí a firem v okolí, díky kterým je každý rok ve vybavení něco víc, než jinde,“ sdělil radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr.

Během jednání se přítomní dozvěděli dobrou zprávu. Na oba projekty za 1,1 milionů korun, zahájené v letošním roce se podařilo sehnat finanční prostředky. Orlickoústecká nemocnice bude v nejbližší době moci používat čtyři nové modely kojenců za půl milionu korun, které poslouží k nácviku resuscitace. Modely používány v rámci předporodních kurzů. Dalším je katetr na léčbu cévních uzávěrů. Pacientům může pomoci při specifických onemocněních cév zachránit i končetinu. „V nejbližších týdnech bude rozhodnuto, na jaký přístroj použijeme finanční prostředky do budoucna,“ sdělil Kvido Štěpánek.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…