Pardubický kraj: O krajskou Stavbu roku se uchází 18 přihlášených účastníků

26.07.2021 7:34

Jednou za dva roky vyhlašuje Pardubický kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků (ČKAIT) a Svazem podnikatelů ve stavebnictví ČR (SPS) soutěž o Stavbu roku v Pardubickém kraji. Letos přišlo celkem 18 přihlášek. Porota se s nimi poprvé seznámila prostřednictvím panelů a dokumentace, v dalších týdnech se porotci vydají na osobní prohlídku každé ze staveb.

Pardubický kraj: O krajskou Stavbu roku se uchází 18 přihlášených účastníků
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Už při minulém ročníku jsme zrušili kategorie soutěže. Budeme oceňovat výjimečné počiny napříč všemi přihlášenými, a to symbolickou křišťálovou kostkou a titulem Stavba roku v Pardubickém kraji 2021. Další zajímavé stavby oceníme čestnými uznáními. Veřejnost bude mít v srpnu možnost hlasovat také o své oblíbené stavbě na internetu, tak, jak tomu bylo i v minulých ročnících,“ řekl na úvod náměstek hejtmana Roman Línek, který byl i letos zvolen předsedou poroty.

Tentokrát nejsou mezi přihlášenými žádné průmyslové stavby. „Naopak velmi kvalitní zastoupení mají dopravní stavby, kterých je celkem devět a mají rozsah od kruhové křižovatky až po velký most přes Labe,“ upřesnil místopředseda poroty Radim Loukota, který zastupuje ČKAIT. Přihlášené jsou dva rodinné domky, dvě mateřské školky, kulturní centrum a hasičská zbrojnice, rekonstruovaný Dům hudby a Knihovní centrum U Vokolků na Příhrádku v Pardubicích. Zřejmě největší stavbou je administrativní centrum Chládek a Tintěra.

Letošní ročník Stavby roku v Pardubickém kraji je v pořadí už desátý. „Výsledky vyhlásíme na slavnostním večeru 21. září 2021. Pro zájemce poté umožníme i prohlídku všech soutěžních panelů,“ uvedl další člen poroty za SPS Pavel Vacek.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…