Pardubický kraj: Obce se mohou hlásit do soutěže Vesnice roku 2015

26.03.2015 12:41

Pardubice (26. 3. 2014) - Začátkem března letošního roku byl zahájen příjem přihlášek do nového ročníku soutěže Vesnice roku v Programu obnovy venkova. Soutěž vyhlašuje Spolek pro obnovu venkova, Ministerstvo pro místní rozvoj, Svaz měst a obcí ČR a Ministerstvo zemědělství. Přihlášky lze zasílat do 30. dubna 2015.

Pardubický kraj: Obce se mohou hlásit do soutěže Vesnice roku 2015
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vesnice, ilustrační foto

„Do soutěže se mohou přihlásit obce, města i městyse vesnického charakteru, které mají maximálně 7 500 obyvatel a které mají zpracovaný vlastní strategický dokument zabývající se rozvojem obce, program obnovy vesnice nebo program rozvoje svého územního obvodu,“ upozornil krajský radní pro životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil. „Soutěž má za cíl hlavně povzbudit obyvatele k rozvíjení života svých vesnic. Řada z nich může být na svou obec hrdá a doufám, že i letos se jich zhruba dvě desítky přihlásí a se svými úspěchy pochlubí,“ dodal Václav Kroutil.

Všechny přihlášené obce jsou nejprve hodnoceny v krajském kole, do celostátního kola pak postupuje za každý kraj jedna obec, které byla udělena Zlatá stuha. V rámci celostátního kola jsou vyhodnocena první tři místa.

Loňskou Vesnicí Pardubického kraje roku 2014 se stala obec Dříteč na Pardubicku, v celostátním kole zvítězily Kateřinice ze Zlínského kraje.

Podrobnosti jsou k dispozici na www.vesniceroku.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…