Pardubický kraj: Oprava silnice přes Boříkovice je o 20 milionů levnější. Dokončena bude výrazně rychleji

16.01.2018 14:27

Jedním z dlouhodobých cílů samosprávy Pardubického kraje je zlepšení dopravní dostupnosti turisticky zajímavých lokalit v oblasti Králického Sněžníku. Na pondělním jednání schválili krajští radní výběr dodavatele, který zajistí modernizaci silnice III. třídy 04314 od křižovatky se silnicí I/43 přes Dolní Boříkovice do Červené Vody po okružní křižovatku se silnicí I/11.

Pardubický kraj: Oprava silnice přes Boříkovice je o 20 milionů levnější. Dokončena bude výrazně rychleji
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Celková předpokládaná hodnota stavby dle projektové dokumentace činila necelých 67 milionů korun včetně DPH. Vítězná nabídková cena je 48milionů korun při době realizace 230 dní, což je o 200 dní kratší doba než jedna z nabídek.

„Znovu jsme využili vedle ceny realizace také pomocné kritérium na dokončení stavby, které budeme aplikovat při výběrových řízeních na dodavatele všech dopravních staveb. Znovu jsme si potvrdili, že se jedná o kritérium, které je velmi důležité, protože v tomto konkrétním případě byla nejkratší doba na dokončení stavby 230 dní, což je nabídka, kterou předložila vítězná společnost. Ta zároveň nabídla částku o 20 milionů korun nižší než částka stanovená projektovou dokumentací. Nejdelší termín na dokončení celé stavby byl 428 dní, což je skutečně obrovský rozdíl. Jsem rád, že se nám daří tímto způsobem tlačit na dodavatele, aby stavby dokončovali v co nejkratším termínu,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Výměna podloží a obrusné vrstvy

„Součástí modernizace téměř šestikilometrového úseku silnice III. třídy číslo 04314 od křižovatky se silnicí I/43 vedoucí přes Dolní Boříkovice do Červené Vody, kde končí u kruhového objezdu, který se napojuje na silnicí I/11, je výměna podložní i obrusné vrstvy vozovky, která bude navýšena o tři až pět centimetrů. Dále dojde k pokládce nového dvouvrstvého krytu, čímž se jednoznačně zlepší kvalita celé komunikace a prodlouží se tak i její životnost, kdy nebude docházet k takovému opotřebení. V neposlední řadě upravíme také pět mostních objektů, které se na trase nachází,“ uvedl náměstek hejtmana Michal Kortyš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…