Pardubický kraj: Příspěvek kraje pomůže obcím získat dotace na vodohospodářství

22.08.2018 11:48

V souvislosti s rozvojem obcí, lokálním nedostatkem vody i stále větší potřebou zachovat na venkově čisté životní prostředí se rozšiřuje také vodohospodářská infrastruktura – to znamená obecní vodovody a kanalizace.

Pardubický kraj: Příspěvek kraje pomůže obcím získat dotace na vodohospodářství
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Na to mohou obce čerpat i dotace Pardubického kraje. Zastupitelstvo dnes schválilo 31 žádostí obcí, kterým kraj přispěje na projektovou dokumentaci nebo realizaci vodovodů, kanalizací a čistíren odpadních vod celkovou částkou 38,5 milionu korun.

„Obce tyto prostředky použijí většinou na spolufinancování projektů z Evropské unie nebo od Ministerstva zemědělství. Jejich projekty mají celkovou hodnotu 350 milionů korun, což už je velmi zajímavé zhodnocení finančních prostředků pro náš region. Myslím, že je třeba ocenit všechny, kteří mají odvahu se do tak náročných akcí pustit. Má to velký význam nejen pro samotné obce, ale také pro dobré životní prostředí v našem kraji,“ řekl na adresu vedení obcí radní pro životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil.

Všechny dotace budou zveřejněny na webu Pardubického kraje. Na projektovou dokumentaci vodovodů a kanalizací dostanou příspěvek Krouna, Borová, Bučina, svazek obcí Teplice, Výprachtice, Brandýs nad Orlicí, Raná, Vojtěchov, Horka, Zaječice, Ostřešany, Kostelec u Heřmanova Městce, Bezděčí u Trnávky, Chroustovice a Orel. Na realizaci vodohospodářských staveb pak Hartmanice, skupinový vodovod Moravskotřebovska, Telecí, Sebranice, svazek obcí Teplice, svazek obcí Vodovody Poličsko, Labské Chrčice, Tisová, Králíky, Krouna, Kladruby nad Labem, Kasalice, Morašice, Nasavrky, Svratouch a Hroubovice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…