Pardubický kraj: Projektování nemocnice v Moravské Třebové pokračuje, kraj chce začít stavět ještě letos

31.01.2019 8:51

Výstavba nové moderní budovy Nemocnice následné péče v Moravské Třebové patří mezi tři klíčové zdravotnické investice v kraji, a proto je její plánování zařazeno mezi stavby se zvýšeným dohledem.

Pardubický kraj: Projektování nemocnice v Moravské Třebové pokračuje, kraj chce začít stavět ještě letos
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Hejtman Martin Netolický proto společně s ředitelem nemocnice Pavlem Havířem jednal se zástupcem projektanta, který má přípravu stavby na starosti. Podle zadání kraje dochází k projektování celé budovy tak, aby výsledek co nejvíce odpovídal potřebám nemocnice a krajské záchranné služby. Celkově by měla moderní nemocnice včetně technologií vyjít kraj na necelých 190 milionů korun bez DPH.

„Projektant v současné době upravuje některé součásti plánované stavby i na základě požadavků samotné nemocnice a zdravotnické záchranné služby či hydrogeologických průzkumů. Pro nás je důležité, aby stavba byla funkční nejen z medicínského hlediska, ale podařilo se dodržet stanovené finanční rámce, které schválila krajská rada. Chceme projekt sledovat krok za krokem, abychom se nedostávali do zbytečných prodlení a případné nejasnosti v rámci dispozic a technických náležitostí řešili společně s projektantem a autorem studie,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Ten zároveň potvrdil termíny, kdy by kraj chtěl stavbu zahájit a dokončit. „Děláme vše proto, abychom na jaře letošního roku měli zpracovanou projektovou dokumentaci s tím, že stavba samotná by měla být zahájena na podzim téhož roku. Termín pro dokončení, který chceme samozřejmě dodržet, je konec roku 2020,“ sdělil hejtman Martin Netolický, který připomněl, že se jedná o největší veřejnou investici v Moravské Třebové od roku 1989.

Součástí projektu je kromě samotné nemocnice s 90 lůžky následné péče také stravovací provoz, rehabilitace, biochemická laboratoř a stanoviště záchranné služby včetně stání pro sanitní vozy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…