Pardubický kraj: Sportovcem roku v kraji je plochodrážník Václav Milík

11.03.2018 19:45

V Domě hudby byly včera už po patnácté vyhlášeni nejlepší sportovci uplynulého roku v Pardubickém kraji. Celkem bylo rozdáno na 45 cen.

Pardubický kraj: Sportovcem roku v kraji je plochodrážník Václav Milík
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Úřad Pardubického kraje

V hlavní kategorii zvítězil plochodrážník Václav Milík před kanoistou Ondřejem Rolencem a oštěpařem Jaroslavem Jílkem. Nejlepším družstvem dospělých jsou basketbalisté BK JIP Pardubice před futsalisty FK ERA_PACK Chrudim a kuželkáři Lokomotivy Česká Třebová.

„Velkou radost nám všem v loňském roce udělal zejména Václav Milík, který po letech vyhrál Zlatou přilbu města Pardubice nejen pro české, ale také pro domácí barvy,“ řekl krajský radní pro sport René Živný a pokračoval: „Na Pardubickém kraji se snažíme v posledních letech podporu sportu každoročně navyšovat, a to jak pro mládež, tak i pro výkonnostní sport či na infrastrukturu. Je to důležitá součást života mnoha lidí, která zvyšuje kvalitu jejich života. A nejlepší sportovci mohou být inspirací a vzorem pro mnohé další.“

Většinu kategorií vyhlásila Unie sportu bez konkrétního pořadí, protože se sporty obtížně porovnávají. Výjimkou jsou kolektivy dospělých a první tři místa mezi dospělými jednotlivci. Vedle tradičních sportů se objevil třeba i crossminton anebo travní lyžování. Sportovce nominovaly jednotlivé sportovní kluby a poté o nich hlasovalo na 40 sportovních expertů v kraji.

Speciální kategorii představuje Krajánek. Je určená pro sportovce, kteří vyrůstali v Pardubickém kraji a momentálně působí mimo region. Krajánkem za loňský rok se stal biatlonista Ondřej Moravec.

Do síně slávy letos znovu vstoupily dvě osobnosti -  Václav Horyna, zakladatel kanoistiky v Pardubicích a atlet Jiří Čechák, který se trenérsky podepsal na úspěchu vícebojaře Romana Šebrleho.

Podrobnějši výsledky v jednotlivých kategoriích naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…