Pardubický kraj: Světem financí prolétli s odborníkem studenti obchodní akademie

25.06.2019 7:36

Zvýšit finanční gramotnost žáků a studentů. To je úkol, kterým se zabývají nejen pedagogové. S pilotním projektem v podobě přednášky odborníka z oboru financí přijel na Obchodní akademii a Střední odbornou školu cestovního ruchu radní pro školství Bohumil Bernášek.

Pardubický kraj: Světem financí prolétli s odborníkem studenti obchodní akademie
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Problém nedostatku informací o světě financí je potřeba řešit už u dětí na základních školách a zvýšit gramotnost v tomto oboru je potřeba i na středních školách. Zejména pokud nemají v osnovách ekonomii. Přivést odborníka z oboru je bezesporu přínosem a už první hodiny nám ukázali, jakým směrem se z pohledu výuky v problematice financí vydat,“ sdělil Bohumil Bernášek.

Pro první a druhý ročník obchodní akademie si připravil Pavel Hrubeš, ředitel pobočky UniCredit Bank Expres hned několik témat: kreditní karty, bankovní účty, možnosti spoření, půjčky a došlo i na otázky bankovnictví. Na závěr studenty prověřil test, kdy pomocí mobilních telefonů odpovídali na připravené otázky.

„Naši studenti v rámci praxí navštěvují finanční ústavy. Zároveň se snažíme přednášet základy finanční gramotnosti na základních školách. Přednáška s odborníkem z oboru s možností zeptat se na věci z praxe je bezesporu přínosem nejen pro studenty, kteří studují ekonomii,“ sdělil ředitel školy Jaroslav Studnička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…