Pardubický kraj: Učni předvedli své dovednosti na náměstí ve Vysokém Mýtě

22.09.2018 15:27

Mezinárodní soutěž učňů v řemeslných dovednostech ŘEMESLO / SKILL 2018 se uskutečnila 18. - 20. září na náměstí Přemysla Otakara II. ve Vysokém Mýtě. Osmého ročníku se zúčastnilo 66 soutěžících z řad zedníků, obkladačů, montérů suchých staveb, instalatérů a truhlářů z více než dvaceti škol z České republiky, Slovenska a Maďarska.

Pardubický kraj: Učni předvedli své dovednosti na náměstí ve Vysokém Mýtě
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Soutěžící nejprve postavili zdi z různých materiálů. V nich pak plnili svá soutěžní zadání budoucí odborníci z dalších oborů. Na náměstí tak vznikla simulace „staveniště“, kde se všichni řemeslníci museli mezi sebou domluvit a předat si svá pracoviště v takovém stavu, aby každý tým mohl splnit svá soutěžní zadání co nejlépe,“ vysvětlila Lenka Ulrychová z pořadatelské společnosti Erudio CZ.

Během tří dnů se kromě soutěžících představily i stavitelské firmy, které poskytly materiál na stavby a dodaly také odborníky, kteří posuzovali výsledky soutěžních týmů. Součástí akce byla i prezentace škol Pardubického kraje s nabídkou učebních a studijních oborů a s praktickými ukázkami řemesel. Žáci základních škol si mohli vyzkoušet některé řemeslné dovednosti jako je omítání zdí, práce se dřevem, pájení a podobně.

„Pardubický kraj podporuje soutěž SKILL dlouhodobě. Jedná se o jednu z mnoha aktivit, kterými chceme přivést žáky základních škol ke stavebním řemeslům. Soutěž je výjimečná kulisami, které tvoří historické vysokomýtské náměstí. Potěšil mne zájem žáků, kteří se přišli na své starší soutěžící kamarády podívat,“ sdělil Bohumil Bernášek, radní zodpovědný za školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…