Pardubický kraj: V Rybitví pracují na zjednodušení případné evakuace pacientů

27.12.2019 18:30

Jednou z krajských příspěvkových organizací v oblasti zdravotnictví je také Léčebna dlouhodobě nemocných v Rybitví.

Pardubický kraj: V Rybitví pracují na zjednodušení případné evakuace pacientů
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Tu před vánočními svátky navštívil hejtman Martin Netolický, který s ředitelkou Janou Tomšů hovořil především o plánech na rozvoj celého v areálu. V něm v tuto chvíli probíhají práce na druhé etapě budování systému elektrické požární signalizace a evakuačního rozhlasu včetně nezbytných stavebních úprav za osm milionů korun.

„V rámci investic do zdravotnických zařízení nezapomínáme ani na zařízení následné péče, tedy léčebny dlouhodobě nemocných a rehabilitační ústavy. Do dubna příštího roku by měla být v Rybitví dokončena investice do druhé etapy systému elektrické požární signalizace a evakuačního rozhlasu včetně stavebních úprav. V léčebně jsou lidé s horší mobilitou, a proto chceme, aby případná evakuace byla co nejrychlejší a nejbezpečnější. Probíhající práce si samozřejmě žádají určitá omezení provozu zařízení. Proto bych chtěl poděkovat pracovníkům, že i v komplikovanějších podmínkách odvádějí svoji práci na maximální úrovni,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Ten s ředitelkou Janou Tomšů hovořil také o dalších plánech, které spočívají ve snížení kapacity některých šestilůžkových pokojů na pokoje pro maximálně čtyři pacienty. „Aby v rámci zlepšení podmínek vícelůžkových pokojů nedošlo ke snížení celkové kapacity zařízení, bude nutné provést rozsáhlejší stavební práce a uvolnění některých, v tuto chvíli především administrativních prostor,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…