Pardubický kraj: V nemocničních areálech vyrostou dobíjecí stanice elektromobilů

19.12.2019 9:10

V souvislosti s obecným rozvojem elektromobility je nutné připravit také nezbytnou infrastrukturu v podobě dobíjecích stanic. Krajští radní již v minulosti rozhodli o monitorování vhodných míst v blízkosti krajských institucí a organizací. Jako takové se jeví jednotlivé areály Nemocnice Pardubického kraje a.s., v rámci kterých již byly vybrány konkrétní prostory. Náklady na instalaci zařízení a následní provoz zajistí soukromá společnost.

Pardubický kraj: V nemocničních areálech vyrostou dobíjecí stanice elektromobilů
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Zajištění infrastruktury pro dobíjení elektromobilů jde ruku v ruce s rozvojem tohoto typu automobilů. Již v minulosti jsme debatovali o umístění dobíjecích stanic v rámci námi zřizovaných organizací, avšak až v tuto chvíli se dostáváme ke konkrétnímu návrhu, který počítá s vybudováním dobíjecího místa v každé z našich nemocnic. První stanice by mohla vzniknout již v příštím roce,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Podle radní Hany Štěpánové není tento projekt spojen s žádnými náklady pro kraj, ani nemocnici. „Soukromá společnost se zavázala nejen vybudovat dvě dobíjecí místa v každém z nemocničních areálů, ale následně je bude také na své komerční riziko provozovat, což nenese žádnou finanční zátěž jak pro kraj, tak ani pro nemocnici. Bereme tuto aktivitu jako pilotní projekt s tím, že po čase společně s provozovatelem můžeme vyhodnotit zájem uživatelů elektromobilů,“ sdělila krajská radní pro evropské fondy, regionální rozvoj a inovace Hana Štěpánová.

Dle radního pro oblast zdravotnictví Ladislava Valtra jsou právě areály nemocnic pro dobíjení elektromobilů vhodné. „V rámci stávajícího projektu jsme areály našich nemocnic stanovili i vzhledem k tomu, že se nachází na velmi dobrém místě v rámci jednotlivých měst a je zde větší koncentrace osob. Po úvodních jednáních byly předběžně prodiskutovány a upřesněny technické parametry a podmínky, za kterých je možné vybudovat na vytipovaných místech dobíjecí stanice, včetně možnosti vjezdu zdarma do areálů nemocnic za předpokladu umístnění dobíjecí stanice uvnitř areálů,“ řekl krajský radní Ladislav Valtr.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…