Pardubický kraj: Žáci se seznámili s fungováním krajského úřadu i samosprávy

18.11.2019 7:37

V červnu letošního roku si žáci a učitelé z Rohovládovy Bělé připomněli 140. výročí založení základní školy. Slavnosti se zúčastnil i radní pro oblast školství Bohumil Bernášek. Při této příležitosti pozval žáky osmých a devátých tříd na návštěvu krajského úřadu. Ti přijeli v tomto týdnu do Pardubic.

Pardubický kraj: Žáci se seznámili s fungováním krajského úřadu i samosprávy
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Žáci základní školy se podívali do reprezentačních prostor krajského úřadu a zhlédli film o turistických zajímavostech našeho kraje. Pokračováním byla diskuse radního Bernáška s žáky ZŠ Rohovládova Bělá o úloze krajského úřadu a samosprávy.

Setkání se zúčastnila zástupkyně odboru školství, která žáky seznámila s možnostmi studia na středních školách v Pardubickém kraji. „Těší mne, kolik žáků chce studovat na našich školách. Svědčí to o nejen o kvalitách pedagogů, ale také o dobré pověsti našich škol. Ty se navíc v letošním roce dočkaly významných investic i do odborných učeben, laboratoří, výpočetní techniky apod.,“ dodal Bohumil Bernášek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…