Pardubický kraj daroval městu Ústí nad Orlicí budovu pro moderní stacionář

22.12.2019 8:45

V těsné blízkosti areálu Orlickoústecké nemocnice byl v pátek slavnostně otevřen nově vybudovaná stacionář, jehož zřizovatelem je město Ústí nad Orlicí. To na stavbu, která vyšla celkově na 35 milionů korun, získalo dotaci 31 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu.

Pardubický kraj daroval městu Ústí nad Orlicí budovu pro moderní stacionář
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Stacionář vznikl v budově bývalého internátu zdravotnické školy, kterou bezplatně na město převedl Pardubický kraj. Otevření stacionáře se proto zúčastnili hejtman Martin Netolický a radní pro neziskový sektor a sociální péči Pavel Šotola.

„Vzhledem k nastavení evropských fondů získává město za relativně velmi malou spoluúčast nádherné zázemí pro poskytování sociální služby týdenního stacionáře. My jsme tomuto záměru přispěli bezúplatným převodem této budovy, která sloužila v minulosti jako internát naší zdravotnické školy,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Doufám, že tento objekt bude dlouhá léta sloužit klientům stacionáře, a že zde bude panovat dobrá nálada a kvalitní péče tak jako doposud, byť v původních skromných podmínkách, protože kvalitní péče může být zajišťována i v prostorách, které nejsou úplně optimální, ale vynahrazuje to ochotný a příjemný personál, což byl vždy příklad i zaměstnanců tohoto stacionáře,“ řekl hejtman Netolický.

Společně s ním se slavnostního otevření stacionáře zúčastnil také krajský radní zodpovědný za sociální služby a neziskový sektor Pavel Šotola. Ten především poděkoval městu za dlouhodobou podporu v sociální oblasti. „Mám velikou radost, že se stavba podařila, a že budova doznala takových změn. Po stránce architektonické, ale především co se týká uspořádání vnitřní dispozice pro týdenní stacionář, tak je zde velmi příjemné prostředí pro uživatele služeb a samozřejmě i pro personál,“ uvedl Pavel Šotola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…