Pardubický kraj dodá na Hřebenovku směrovníky a tabulky

29.05.2018 21:00

Finance na účast Pardubického kraje na projektu Česko-polská Hřebenovka – východní část projednávala Rada Pardubického kraje. Částku 2,5 milionu korun musí ještě schválit zastupitelstvo.

Pardubický kraj dodá na Hřebenovku směrovníky a tabulky
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

V rámci celého evropského projektu bude obnovena historická dálková turistická trasa s několika propojeními přes hranici, vybudováno 11 rozhleden (z toho 8 rozhleden bude historickým obnovením již zaniklých rozhleden), vzniknou dvě česko-polská turistická informační centra v Neratově a Novém Hrádku a současně bude obnoven Jánský most v Neratově. Celý projekt bude provázen masivní propagační kampaní. Většina nákladů bude hrazena z Operačního programu INTERREG V-A Česká republika – Polsko.

„Náš kraj se podle dohody na projektu podílí deseti procenty. Trasa po česko-polských hřebenech bude mít v našem kraji 53 kilometrů. Na ně necháme vyrobit a osadit veškeré směrovníky a tabulky,“ řekl radní pro cestovních ruch, sport a volnočasové aktivity René Živný. Kromě toho Pardubický kraj zajišťuje plnění webového a mapového portálu, image fotografie, virtuální prohlídky z trasy na svém území a také inzerci a elektronickou reklamu pro celou trasu Hřebenovky.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…