Pardubický kraj má na další tři roky plán pomoci zdravotně postiženým

22.11.2018 11:06

Po třech letech aktualizoval Pardubický kraj svůj strategický dokument na vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením. V pořadí již čtvrtý dokument bude platný na období 2019-2021.

Pardubický kraj má na další tři roky plán pomoci zdravotně postiženým
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Chceme v tomto dokumentu konkrétně pojmenovat a definovat významné oblasti života osob se zdravotním postižením, na které může mít Pardubický kraj reálně nějaký vliv. Jedná se například o oblast přístupnosti staveb, dopravy a informací, oblast dostupnosti vzdělávání, zaměstnání, volnočasových aktivit, ale také zdravotní a sociální péče,“ říká radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola a pokračuje: „Vycházeli jsme při tom z aktuálních podnětů, informací a zkušeností z uplynulých let a také z možností Pardubického kraje.“

Od července 2018 probíhala ve spolupráci s dotčenými pracovníky odborů Krajského úřadu Pardubického kraje, ale i dalšími zainteresovanými subjekty, příprava tohoto dokumentu. Odbor sociálních věcí zapracoval všechny obdržené podklady, připomínky a připravil aktuální verzi nového Krajského plánu.

Dokument je zpracován v souladu s platnou legislativou a dokumenty týkajícími se osob se zdravotním postižením zejména Úmluvou o právech osob se zdravotním postižením a Listinou základních práv a svobod. Řešení problémových oblastí osob se zdravotním postižením vyžaduje multidisciplinární přístup. Proto se na jeho tvorbě podílely i odbory zdravotnictví, školství, sociálních věcí, odbor kultury, sportu a cestovního ruchu, odbor majetkový, stavebního řádu a investic, odbor dopravy a silničního hospodářství, kancelář ředitele úřadu, kancelář hejtmana, oddělení personálních věcí a vzdělávání kanceláře ředitele úřadu, a další subjekty.

„Krajský plán jednou za rok vyhodnocujeme a můžeme ho přizpůsobit novým skutečnostem a možnostem, koordinátorem aktivit ke Krajskému plánu je odbor sociálních věcí,“ dodal Pavel Šotola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…