Pardubický kraj pokračuje v úspěšné spolupráci při likvidaci odpadů

20.02.2017 18:36

Pardubický kraj potvrdil záměr uzavřít smlouvy o partnerství a vzájemné spolupráci při likvidaci odpadů uzavírané mezi Pardubickým krajem, Regionální rozvojovou agenturou Pardubického kraje a společnostmi EKO-KOM a.s., ELEKTROWIN a.s. a Asekol s. r. o.

Pardubický kraj pokračuje v úspěšné spolupráci při likvidaci odpadů
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Předcházející smlouva byla podepsána již v roce 2012 a v podstatě jde o pokračování úspěšného projektu, který by měl pokračovat díky této smlouvě až do konce roku 2020.Společnosti přispívají na sběr a motivují ke zvýšení míry sběru prostřednictvím několika programů, které vedle materiální a finanční podpory zpětného odběru, zahrnují i materiální a finanční podporu informovanosti občanů,“ uvedl radní Václav Kroutil. „V souladu se zákonem o odpadech jsme zpracovali plán odpadového hospodářství kraje, jehož závazná část obsahuje mimo jiné zásady pro nakládání s komunálními a obalovými odpady, zásady pro nakládání s vybranými odpady, jehož součástí jsou i vysloužilá elektrozařízení, a zásady pro vytváření jednotné a přiměřené sítě zařízení k nakládání s odpady a následně jeho realizaci,“ sdělil Kroutil.

Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje je zájmovým sdružením právnických osob, které bylo Pardubickým krajem pověřeno k realizaci a koordinaci projektu „Intenzifikace odděleného sběru a

zajištění využití využitelných složek komunálních odpadů včetně jejich obalové složky v Pardubickém kraji“.

Systém EKO-KOM zajišťuje sdružené plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů prostřednictvím systémů tříděného sběru v obcích a prostřednictvím činnosti osob oprávněných nakládat s odpadem. To znamená, že společnost EKO-KOM, a.s. fyzicky nenakládá s obalovým odpadem, ale podílí se zejména na financování nákladů spojených se sběrem, svozem, tříděním a využitím obalového odpadu.

ELEKTROWIN a.s. je provozovatelem kolektivního systému zapsaného v Seznamu výrobců elektrozařízení vedeném Ministerstvem životního prostředí ČR, který zajišťuje zpětný odběr, oddělený sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu jako například lednice nebo mikrovlnné trouby.

Společnost Asekol s.r.o., je oprávněna zajišťovat sdružené plnění povinnosti zpětného odběru a odděleného sběru, zpracování, využití a odstranění elektroodpadu a elektrozařízení jako počítače či mobilní telefony.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Prohřešky na dálnicích

19:02 Celní správa: Prohřešky na dálnicích

V uplynulých dvou týdnech lidé využili téměř letního počasí a státních svátků k cestování. Příslušní…