Pardubický kraj požaduje zrušení soutěže na výstavbu psychiatrie v Pardubické nemocnici

19.08.2018 11:59

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický požádal vedení Nemocnice Pardubického kraje a.s. o okamžité zastavení výběrového řízení na výstavbu pavilonu psychiatrie v Pardubické nemocnici Důvodem je podezření na nekalé jednání při podávání nabídek. O této skutečnosti hejtman neprodleně informoval Policii České republiky. Kraj zároveň vyšle do nemocnice vlastní kontrolu postupu při výběrovém řízení.

Pardubický kraj požaduje zrušení soutěže na výstavbu psychiatrie v Pardubické nemocnici
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Již v průběhu tohoto týdne se ke mně dostala předběžná informace, na základě které jsem měl vážné podezření, že mohl být spáchán dokonce trestný čin. Informoval jsem proto neprodleně ředitele krajského úřadu a nařídil kontrolu našimi úředníky a zároveň jsem svá podezření sdělil Policii České republiky a podal trestní oznámení,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Požádal jsem vedení nemocnice, aby bylo s okamžitou platností zrušeno výběrové řízení. Je nutné vyslat signál, že Pardubický kraj nebude nečinně přihlížet potenciálnímu nekalému jednání, byť v organizaci, která zakázku vyřizuje svým jménem. I kdyby se mělo jednat pouze o podezření, je nutné neprodleně konat a tato podezření vyvrátit či jej potvrdit. Už v tuto chvíli vidím, že nejlepším řešením pro tuto důležitou zdravotnickou investici je vypsání nové veřejné zakázky. Necháváme zároveň prověřit, zda tuto novou zakázku nemůže příště vypsat přímo Pardubický kraj jako jediný akcionář společnosti,“ doplnil hejtman Netolický s tím, že by kraj v tomto případě začlenit do kritérií kromě ceny také dobu realizace stavby tak, jak tomu je u silničních staveb, aby nedošlo k prodloužení termínu realizace, a nebyla tak ohrožena evropská dotace.

Pardubický kraj v polovině loňského roku uspěl s žádostí na vybudování nového moderního pavilonu psychiatrie v Pardubické nemocnici v hodnotě více jak 260 milionů korun, z čehož 220 milionů činí evropské prostředky. Jednalo se o žádost v rámci 54. výzvy z Integrovaného regionálního operačního programu. Kraj se tak zařadil mezi osm úspěšných žadatelů. Cílem této výzvy bylo zvýšení dostupnosti a kvality psychiatrické péče změnou organizace jejího poskytování a zvýšení úspěšnosti začleňování duševně nemocných do společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.