Pardubický kraj připravil pro likvidaci kůrovcového dřeva nový dotační titul

20.11.2019 7:34

Avizovaný dotační titul Pardubického kraje pro vlastníky lesů a obce jakožto zřizovatele jednotek dobrovolných hasičů schválila na svém pondělním jednání krajská rada. Návrh této dotace vznikl na základě jednání krajského kůrovcového štábu. V návrhu rozpočtu je v tuto chvíli připraveno prvních deset milionů korun.

Pardubický kraj připravil pro likvidaci kůrovcového dřeva nový dotační titul
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Vytvoření dotačního titulu, který je rozdělen na dva podtituly pro drobné vlastníky lesa s majetkem do 50 hektarů a pro obce jako zřizovatele jednotek požární ochrany obcí, je výsledkem jednání krajského kůrovcového štábu, ve kterém jsou zastoupeni jak vlastníci lesů, tak představitelé Ministerstva zemědělství ČR, Lesů ČR, Českého hydrometeorologického ústavu, dopravců a zpracovatelů. V tuto chvíli máme v rámci krajského rozpočtu připravenou částku deset milionů korun s tím, že budeme čekat, jaký bude mezi žadateli reálný zájem. V obou dotačních podtitulech se pohybujeme na příspěvku ve výši 200 korun za kubík, což je částka, která je podle členů kůrovcového štábu optimální,“ doplnil hejtman Netolický s tím, že očekává výraznější a koncepční aktivitu ze strany státu.

Kdo a kdy může o krajskou dotaci žádat, doplnil krajský radní pro životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil. „Dotační program je určen drobným vlastníkům lesa, jehož výměra nepřesahuje 50 hektarů. Je poskytována na kácení, přiblížení, manipulaci a zpracování kůrovcového dřeva sazbou na technickou jednotku. Minimální výše dotace je stanovena na dva tisíce korun. Žádosti na příští rok je možné podávat od 15. ledna do 30. září,“ sdělil Kroutil.

Kompletní podmínky dotačního titulu budou zveřejněny na webových stránkách Pardubického kraje (ZDE) v sekci Dotace po schválení Zastupitelstvem Pardubického kraje, kterému bude materiál předložen 10. prosince 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…