Pardubický kraj rozdělil další finance na sociální služby

21.10.2018 10:07

V letošním roce Pardubický kraj obdržel od MPSV celkem 769 milionů korun na zajištění sítě sociálních služeb pro občany našeho kraje.

Pardubický kraj rozdělil další finance na sociální služby
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

V prvním kole rozdělil na sociální služby téměř 741 milionů korun a rezervu ve výši 28 milionů si ponechal na další dotační řízení, v kterých pravidelně dofinancovává pečovatelské služby a osobní asistence dle aktuálních potřeb. Její rozdělení bylo schváleno na posledním jednání Zastupitelstva Pardubického kraje v Chocni tento týden.

V rámci dvou dodatečných dotačních výzev byly podpořeny především pečovatelské služby a osobní asistence, které podporují služby v péči o seniory a zdravotně postižené osoby. Vedle těchto služeb byly finančně podpořeny také domovy pro seniory, odlehčovací služby, ale také denní stacionáře, které zajišťují pobytové a ambulantní služby pro seniory a zdravotně postižené.

„Právě sociální služby pro seniory jsou nejvíce potřebné a žádané. Díky podpoře sociálních služeb v terénu mohou senioři zůstávat doma, dokud jim to jejich zdravotní stav dovolí. Díky odlehčovacím službám a stacionářům se zase může pomoci pečujícím rodinám,“ řekl Pavel Šotola, radní pro sociální péči a neziskový sektor a pokračoval: „Letošní rok je prvním rokem, kdy jsme mohli financovat základní síť sociálních služeb bez větších problémů. Stále jsou ale služby, které je potřeba rozvíjet a navyšovat jejich kapacity. Na některé je možné využívat evropské zdroje, ale právě na služby pro seniory finance nelze z těchto zdrojů získávat, proto se musí podílet na financování stát, kraj i obce společně.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…