Pardubický kraj rozdělil dobrovolným hasičům přes 18 milionů

26.03.2019 9:04

Radní Pardubického kraje na svém pondělním jednání schválili několik dotací, cílených na zlepšení vybavení a zázemí jednotek sborů dobrovolných hasičů na obcích.

Pardubický kraj rozdělil dobrovolným hasičům přes 18 milionů
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Více než 14 milionů korun činí krajský příspěvek k dotaci státu na pořízení nových dopravních automobilů pro 47 obcí. Každá z nich získá od kraje 300 tisíc korun. Druhá sválená krajská dotace v celkové hodnotě přesahující 4,1 milionu korun je určena na zlepšení materiálně – technického vybavení jednotek SDH. Obce tak získají od 10 do 500 tisíc na potřebné vybavení. Dotace budou obcím poskytnuty na základě uzavřených veřejnoprávních smluv, až po projednání v zastupitelstvu kraje.

Dlouhodobě se snažíme dobrovolné hasiče podporovat v rámci několika dotačních titulů. Finančně nejobsáhlejší je krajský příspěvek na dotaci státu, která slouží pro pořízení nových dopravních automobilů. Každá ze 47 obcí získá od kraje 300 tisíc korun, dalších 450 tisíc korun přidá stát. Celkově v letošním roce vyčleňujeme na tuto dotaci rekordních 14,1 milionů korun,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Druhá pravidelná krajská dotace je určena na požární techniku a věcné prostředky požární ochrany. Cílem poskytnutí těchto dotací je zlepšení materiálně – technického vybavení jednotek. „Obce mohou žádat o dotaci na cisternové automobilní stříkačky, dopravní automobily, dýchací techniku, ponorná a kalová čerpadla či radiostanice. Celkově rozdělíme 71 žadatelům prostředky přesahující čtyři miliony korun, přičemž se dotace pohybují od 10 tisíc do půl milionu korun,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Kromě těchto objemově velkých dotací schválili krajští radní podpora ostatních složek Integrovaného záchranného systému v celkové hodnotě překračující 525 tisíc korun. Po 30 tisících získá každý ze čtyř oblastních spolků Českého červeného kříže, 100 tisíc korun obdrží Horská služba a Vodní záchranná služba na Seči a na Pastvinách. Finanční podporu od kraje získá také Záchranná brigáda kynologů Pardubického kraje, RESCUE Pardubice a 201. Pardubice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…