Pardubický kraj umožnil dobrovolným hasičům unikátní možnost výcviku

16.10.2018 7:34

Ve Vysokém mýtě si devadesát dobrovolných hasičů během tří dnů vyzkoušelo výcvik v ohňovém simulátoru Fire Dragon 7000. Jedná se o mobilní zařízení, které dokáže modelovat podmínky požáru v uzavřeném prostoru. Pardubický kraj financoval polovinu nákladů na výcvik částkou 150 tisíc korun. Druhou část zaplatily svým hasičům obce.

Pardubický kraj umožnil dobrovolným hasičům unikátní možnost výcviku
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Tento unikátní výcvik jsme se rozhodli zrealizovat, neboť se jedná o jedinečnou možnost, jak si hasiči nasazující život, mohou vyzkoušet bez ohrožení a třeba i opakovaně správná postup. Jsem velice rád, že jsme mohli tuto akci současně zpřístupnit i pěti hasičům z partnerského Zakarpatí na Ukrajině. Velice mne těší, že o trenažér byl mezi členy jednotek SDH obcí mimořádný zájem,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Podobný výcvik je v České republice unikátní. Speciálně upravený kamion vlastní německá firma, jejíž české zastoupení jej dovezlo teprve podruhé. V loňském roce byl mimo jiné představen i v Pardubicích, kde si jej však mohlo vhledem k omezenému času, vyzkoušet jen minimum zájemců.

„Jsme první kraj, který zpřístupnil toto výcvikové zařízení tak velkému množství hasičů z JPO II a JPO III. Jedná se o zařízení, ve kterém jsou simulovány bytové požáry, tedy ideální příprava na skutečný zásah,“ sdělil Josef Bidmon, starosta Krajského sdružení dobrovolných hasičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…