Pardubický kraj získá od státu na rekonstrukce silnic necelých 190 milionů korun

14.04.2017 22:45

Stejně jako v předchozích dvou letech získá Pardubický kraj dotaci z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na financování oprav silnic II. a III. třídy. Finanční prostředky jsou rozděleny mezi jednotlivé kraje podle celkové délky těchto komunikací. Pro Pardubický kraj tak byla schválena částka ve výši 184,2 milionu korun.

Pardubický kraj získá od státu na rekonstrukce silnic necelých 190 milionů korun
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Dlouhodobě upozorňujeme, že je nezbytné, aby stát pro kraje pravidelně uvolňoval dostatečné množství finančních prostředků na rekonstrukce silnic nižších tříd. Bylo by dobré, abychom pro následující roky již s koncem toho předcházejícího věděli, s jakou částkou můžeme počítat, a nezískali je až v průběhu stavební sezony,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Pardubický kraj dlouho neměl jistotu, že dotaci stejně jako ve dvou předcházejících letech získá. „Kraje pro letošní rok neměly získat žádné další peníze. Po řadě jednání jsme však dosáhly na částku 2,9 miliardy korun, což  pro náš kraj znamená více než 184 milionů korun, které využijeme na rekonstrukce silnic a mostů v havarijních stavech,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš. „Stejně jako v předchozích letech bude příjemcem těchto finančních prostředků naše příspěvková organizace Správa a údržba silnic Pardubického kraje,“ dodal Kortyš.

V roce 2015 poprvé Státní fond dopravní infrastruktury uvolnil přibližně 4,6 miliardy korun. „Z celkové sumy jsme získali 283 milionů korun, které se nám podařilo účelně vynaložit, přestože smlouva na poskytnutí ministrem slíbených finančních prostředků byla podepsána až v průběhu stavební sezóny,“ řekl hejtman Netolický s tím, že v roce 2016 kraje od státu obdržely částku tří miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…