Pardubický kraj zná dodavatele stavby výjezdové základny v Holicích

01.02.2019 10:07

Rada Pardubického kraje schválila na svém posledním zasedání dodavatele stavby nové výjezdové základny pro zdravotnickou záchrannou službu Pardubického kraje v Holicích. Oproti původním odhadům se podařilo ušetřit.

Pardubický kraj zná dodavatele stavby výjezdové základny v Holicích
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Výjezdová základna vyřeší stávající problémy zdravotnické záchranné služby. Posouváme zdravotnictví v kraji do jednadvacátého století a to nejen v nemocnicích. V letošním roce dokončíme základny v Chrudimi a Čívicích,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

„Současné umístění v provizorních a pronajatých prostorách objektu města svým členěním a velikostí už neodpovídá rostoucím nárokům na práci našich záchranářů, ani současné legislativě. Výstavba nových základen zdravotnické záchranné služby v regionu je z hlediska kvality pokrytí celého území velmi potřebná. V nově budovaném objektu v Holicích je navržena garáž pro dvě výjezdová vozidla, která je situována směrem k silnici I/36. Samozřejmostí je moderní technické zázemí pro personál,“ připomenul Ladislav Valtr, radní pro zdravotnictví.

„Vítězná nabídková cena činí 14,8 milionů korun. Oproti odhadům se jedná o 1,7 milionů korun nižší částku. Stavět se začne na jaře letošního roku a hotovo bude v červnu 2020,“ dodal Roman Línek náměstek hejtmana odpovědný za investice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…