Pardubický kraj znovu zabodoval u polských novinářů

09.02.2019 9:27

Destinační společnost Východní Čechy ve spolupráci se zahraničním zastoupením agentury CzechTourism v Polsku zorganizovala třídenní poznávací cestu pro polské novináře po Pardubickém kraji. Nadchly je zejména masopustní obchůzky na Veselém kopci, muzeum v Litomyšli a také expozice plakátu Alfonse Muchy v Regionálním muzeu v Chrudimi.

Pardubický kraj znovu zabodoval u polských novinářů
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Snažíme se nabízet tyto poznávací cesty celému spektru novinářů, které může oslovovat zájemce o cestování. Tentokrát přijeli z Polska redaktoři a fotografové z deníků, několika rádií, z on-line médií, z časopisů a také dva oblíbení blogeři, kteří se věnují cestování a kulinářství. Budeme se těšit na jejich články a reportáže,“ informoval radní René Živný.

Zástupci Destinační společnosti Východní Čechy nejprve zavezli polské novináře do Litomyšle, kde měli možnost se seznámit se zámeckým areálem, ale také s piaristickým chrámem Nalezení sv. Kříže a regionálním muzeem, které je velmi zaujalo. Další den vyrazili na Chrudimsko a Hlinecko, kde si prohlédli Muzeum v přírodě Vysočina.

Po tradičních domcích řemeslníků v hlinecké čtvrti Betlém je čekal ojedinělý zážitek při tradičních masopustních obchůzkách na Veselém Kopci. Nechyběla ani návštěva Chrudimi a tří místních muzeí. Poslední den věnovali novináři prohlídce Pardubic, místního zámku, letiště a hradu Kunětická hora. Podle ohlasů nečekali, že u nás najdou tolik zajímavých míst k vidění a návštěvě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…