Parkování před nemocnicí bude nově s bonusem

30.08.2013 9:11

Nemocnice České Budějovice, a. s., připravuje od září úpravy v systému parkování pro veřejnost na centrálním parkovišti před vstupní halou do horního areálu. Bez placení bude možné využívat tuto plochu jednu hodinu, každá další hodina bude podléhat úhradě podle tarifu.

Parkování před nemocnicí bude nově s bonusem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ordinace vybavená přístroji. Ilustrační foto

„Dosud nebyly zpoplatněny první dvě hodiny parkování. Pacienti, kteří přijedou na vyšetření do našich ambulancí a vyšetřoven a vyzvednou si léky v nemocniční lékárně, však nově získají navíc dvě hodiny parkování zdarma,“ vysvětluje předseda představenstva Nemocnice České Budějovice, a. s., MUDr. Břetislav Shon. Pokladní paragon z lékárny, která se nachází ve vstupní hale nemocnice, bude opatřený čárovým kódem a automaticky tak prodlouží bezplatné parkovací stání o 120 minut.

Veřejnost bude mít nadále k dispozici rovněž parkovací místa v okolí horního areálu v ulici L. B. Schneidera, která jsou zpoplatněná.

„Nezbytný vjezd do horního areálu nemocnice zůstane zdarma a se změnou se ani nepočítá,“ dodává místopředseda představenstva Ing. Martin Bláha, MBA. V praxi to znamená, že akutní případy a doprovod pacienta využívající motorové vozidlo nemají zpoplatněný vjezd do horního areálu nemocnice.

V dolním areálu českobudějovické nemocnice zůstává systém beze změny. K dispozici zde je patnáctiminutový časový úsek zdarma pro nástup nebo výstup pacienta či návštěvy. Po tomto intervalu se parkování již hradí.

Zaměstnanci nemocnice mají pro svá vozidla vyhrazené nezpoplatněné parkovací plochy v horním i dolním areálu nemocnice. Zaměstnanec může pro své potřeby využít kterékoliv z těchto parkovišť. Kapacity zaměstnaneckých parkovacích stání se stavebně rozšiřují.

Parkoviště pro motorová vozidla pacientů a návštěvníků českobudějovické nemocnice v těsné blízkosti vstupního terminálu do horního areálu má celkovou kapacitu 209 parkovacích míst, z toho je devět míst určeno pro vozidla osob těžce tělesně postižených.

Nemocnice České Budějovice, a.s., patří se svou lůžkovou kapacitou 1600 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro celý jihočeský region.

V Nemocnici České Budějovice, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 52 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 27 tisíc operačních zákroků a téměř 610 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 2425 dětí.

Nemocnice má průměrně 2400 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji. V letech 2008-2012 nemocnice proinvestovala celkem 1,087 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …