Pars nova zmodernizuje až 93 vozů pro České dráhy

02.03.2015 18:09

Pars nova zvítězila ve dvou tendrech na provedení modernizace osobních železničních vozů pro České dráhy. Společnost porazila ve výběrových řízeních další uchazeče z České republiky, Polska nebo Slovenska. Jedná se o modernizaci až 93 vozů za více než jednu miliardu korun. Část vozů zakoupily v loňském roce České dráhy od Rakouských spolkových drah (ÖBB).

Pars nova zmodernizuje až 93 vozů pro České dráhy
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Modernizované vozy ocení především cestující – všechny budou mít vyměněnou nebo upravenou klimatizaci a také nový rezervační a informační systém. Rovněž dojde k významnému posílení bezpečnostních prvků vozů,“ říká Michal Kurtinec, generální ředitel Pars nova. 

První uzavřená zakázka zahrnuje modernizaci 22 vozů řady Bmz. U devíti z nich dojde k úpravě interiéru a jeho přestavění na multifunkční vůz s velkoprostorovým oddílem pro cestující s 58 místy k sezení. Dále bude ve voze vytvořen čtyřmístný oddíl pro přepravu rodin s dětmi a místo bude i pro osoby se sníženou schopností pohybu. Dalších devět vozů bude upraveno na provedení s velkoprostorovým oddílem druhé třídy pro až 72 cestujících. Tyto vozy navíc umožní přepravu až osmi jízdních kol. U posledních čtyř přistavených vozů je zachováno jedenáct šestimístných oddílů a jednotlivé oddíly budou nově vybaveny rezervačním systémem a čtveřicí zásuvek 230 V.

„Cestující jistě ocení, že všechny vozy, 1. i 2. třídy, budou vybaveny Wi-Fi. Z provozních parametrů bych vyzvednul výměnu centrálního zdroje energie, což zajistí vyšší spolehlivost vozů. Nejvyšší povolená rychlost vozidel zůstane 200 km/h,“ doplňuje David Krmíček, obchodní manažer Pars nova.

Předmětem druhé zakázky je provedení modernizace až 71 kusů (z toho osm vozů je opce) osobních železničních vozů. Jedná se o modernizaci, která zahrnuje nejen velkoprostorové a oddílové vozy, ale i deset kusů restauračních vozů. U všech vozů budou vyměněny nebo nově čalouněny sedačky a rovněž dojde k dosazení moderního audiovizuálního informačního systému a elektronického rezervačního systému. U restauračních vozů bude v rámci modernizace, stejně jako u všech předchozích řad, modernizován systém klimatizace a přibude

Wi-Fi. Část vozů také dostane nový centrální zdroj energie.

„V minulém roce se nám podařilo uzavřít několik významných kontraktů například na osobní vozy. Proto jsem potěšen, že na ně můžeme úspěšně navázat i letos. Oba nově uzavřené kontrakty potvrzují, že jsou naši zákazníci spokojení a naše obchodní strategie je úspěšná. Navíc se nám dlouhodobě daří v regionu s vysokou mírou nezaměstnanosti udržet stabilní počet zaměstnanců, “ dodává Michal Kurtinec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…