Pěstounské rodiny si užívaly Království lesa

14.10.2016 10:20

Desítky dětí z pěstounských rodin se v minulých dnech vyřádily díky společnosti Jihočeská rozvojová v Lipně nad Vltavou. Vyrazily lanovkou do Království lesa s celou řadou atrakcí a užívaly si výhledu z lanovky.

Pěstounské rodiny si užívaly Království lesa
Foto: Lipno.cz
Popisek: Pěstounské rodiny si užívaly Království lesa.

„Děti se zde vydováděly na průlezkách, skluzavkách, trampolínách i dalších atrakcích.  Rodiče měli možnost si odpočinout. Odcházeli s úsměvem na tvářích a se sdělením, že se sem určitě vrátí,“ pochvalovala si výlet Miloslava Hanousková ze společnosti Jihočeská rozvojová. Upozornila, že nevšední zážitek si užilo přes sedmdesát dětí i pěstounů, kteří nešetřili chválou. „To je přesně to, na čem se děti vydovádí. Super, že je možné na atrakce jít s dětmi - nejen se koukat. Tady chci být pořád.  Tak tohle jsme vůbec nečekali. Takové věty jsme během celé akce slyšeli od všech účastníků,“ prozradila Hanousková s tím, že výlet připravila o uplynulém víkendu Jihočeská rozvojová se společností  LIPNO SERVIS a STEZKA KORUNAMI STROMŮ.

Pěstounské rodiny rozhodně nebyly v Lipně nad Vltavou poprvé. „Podobnou akci jsme pořádali na Lipně už předtím, když jsme byli na Stezce korunami stromů a doufám, že se ještě další podobná odpoledne povedou,“ doplnila Hanousková.

Pěstounské rodiny vyrážejí na Lipno i v zimních měsících. Skiareál Lipno pro ně už dříve připravil Štafetu pěstounských rodin. „Každý týden si užívala lyžování jedna rodina, která od areálu dostala celodenní skipasy, děti instruktora a všichni výbavu z půjčovny. Předávali si štafetu tím, že navrhli další pěstounskou rodinu, kterou areál oslovil na další týden,“ vysvětlil ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…