Pět staveb bude dokončeno až v novém roce

29.12.2014 9:00

Pět z 34 investičních staveb Ředitelství silnic Zlínského kraje roku 2014 pokračuje a bude dokončeno, jak také bylo v plánu, až v roce 2015. U těchto akcí došlo k přerušení stavebních prací po dobu zimního období. Stavební činnost se na nich rozběhne opět na jaře.

Pět staveb bude dokončeno až v novém roce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

„V roce 2014 jsme na krajské silniční síti realizovali 34 investičních staveb. Z tohoto počtu osm staveb bylo zahájeno již v roce 2013. Naopak pět staveb, zahájených v roce 2014, pokračuje a bude dokončeno během roku 2015. Zbývá u nich realizovat práce přibližně za 130 milionů korun,“ uvedl ředitel ŘSZK Ing. Bronislav Malý.

Do nového roku přecházejí tyto stavby:

II/487, Velké Karlovice – státní hranice,
II/492, Zádveřice – Horní Lhota,
II/495, Rokytnice – Jestřabí,
II/495, Uherský Ostroh – Hluk,
III/50736, Brumov – Návojná.

První dvě z těchto pěti staveb (Velké Karlovice, Zádveřice) jsou již nyní dokončeny z podstatné části. Závěrečné práce na nich v roce 2015 se už větší měrou nedotknou motoristů a silničního provozu. Na rekonstruovaných úsecích těchto silnic už se mohou objevit jen pracovní místa. S uzavírkami a s řízením provozu světelnou signalizací se na nich v roce 2015 motoristé nesetkají.

U dalších tří staveb (Rokytnice, Uherský Ostroh, Brumov) ještě zbývá realizovat větší rozsah prací a také omezení silničního provozu zde budou pro řidiče výraznější.

Stavební práce v roce 2015 budou zahajovány zpravidla na přelomu března a dubna, pokud by to dovolily klimatické podmínky, tak i o něco dříve. ŘSZK  bude opět motoristy informovat o případných uzavírkách v aktuálním přehledu na svých internetových stránkách http://www.rszk.cz/uzavirky1.php.

„Předpokládáme nyní, že v roce 2015 budeme realizovat na krajské silniční síti dohromady opět přes tři desítky investičních staveb. Budou to jednak akce spolufinancované prostřednictvím Regionálního operačního programu Střední Morava, dále stavby plně financované z investičního fondu Zlínského kraje a rovněž stavby spolufinancované z rozpočtu SFDI. Do krajských silnic by tak mohlo být v roce 2015 investováno přes půl miliardy korun,“ upřesnil ředitel Bronislav Malý.

Podrobný tabulkový přehled chystaných investic zveřejní ŘSZK na svém webu začátkem roku 2015.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…